18 Ιανουαρίου 2018

Θέμα ημερών η ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ (Video)


Αναμένεται να έρθει και νέα ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ από τράπεζες, όπου ΟΕΚ επιδοτούσε το επιτόκιο. Ο γενικός γραμματέας εξήγησε ότι είναι πιο σύνθετο θέμα γιατί εμπλέκονται οι τράπεζες και το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης το υπουργείο επεξεργάζεται θέματα της νέας στεγαστικής πολιτικής.
Επιπλέον ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε στα 170 ακίνητα υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ των οποίων και εμβληματικά ακίνητα όπως το «Εσπέρια». Όπως ενημέρωσε άλλαξε η διαδικασία αξιοποίησης καθώς παλιότερα απαγορευόταν να νοικιάσει κάποιος τα ακίνητα αυτά για ξενοδοχεία για πάνω από 12 χρόνια. Αυτό έχει ξεμπλοκάρει πλέον τόνισε ο γενικός γραμματέας.
Ο κ. Νεφελούδης άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς δεν ψήφισε τον πρώτο μνημονιακό νόμο που αλλάζει να προηγούνται οι εργαζόμενοι για στην καταβολή χρημάτων κατά την πτωχευτική διαδικασία. «Η αντιπολίτευση υπερασπίζεται τα μνημονιακά κεκτημένα που καταργούνται σιγα σιγά» τόνισε ο γενικός γραμματέας.
Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους και τους μετόχους του Mega στο υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη 10.30 να συζητήσουν για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Αν δεν εμφανιστούν θα ενεργοποιηθεί το ΣΕΠΕ ενώ με τον τελευταίο νόμο 4488 η κυβέρνηση έχει ρυθμίσει και αυτό με την αυστηροποίηση του πλαισίου σε σχέση με εργοδότες που δεν πληρώνουν «υπάρχει τεράστια βλαπτική μεταβολή διότι έχουμε μη πληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών».
Μιλώντας για τα οικογενειακά επιδόματα σε σχέση με τους τρίτεκνους και τις βελτιώσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ο γενικός γραμματέας παρέπεμψε σε σχετικές ανακοινώσεις που θα επακολουθήσουν της αρμόδιας υπουργού κ. Φωτίου.
Κατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: