13 Απριλίου 2018

Νεκρός ο πιλότος του Mirage που κατέπεσε στη Σκύρο

Νεκρός είναι ο πιλότος του αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Κάμμενος να ανακοινώνει τον θάνατό του.
Νεκρός είναι ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, γεννημένος το 1984 ενώ συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος. Το αεροσκάφος μαζί με έτερο ομοίου τύπου επέστρεφαν στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο κεντρικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, στις 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.
Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.
«Η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού», αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας».
Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του πιλότου εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», έγραψε ο Πάνος Καμμένος σε μήνυμά του στο Twitter.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: