2 Ιουνίου 2018

Ζ.Κ.Γιούνκερ: Να μην επαναληφθούν στην Ιταλία τα λάθη που έγιναν απέναντι στην Ελλάδα


«Σεβασμό απέναντι στην Ιταλία, και τη νέα κυβέρνηση της χώρας» ζήτησε ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, καλώντας να «μην δίνονται μαθήματα στη Ρώμη».
«Πρέπει να επιδείξουμε σεβασμό απέναντι στην Ιταλία», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe μία ημέρα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του Κινήματος 5 Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά.
Αναφορικά με το μεγάλο δημόσιο χρέος της Ιταλίας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ ο επικεφαλής της Κομισιόν απάντησε ότι «δεν είμαι καθόλου οπαδός της άποψης ότι πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στη Ρώμη. Αυτό έγινε απέναντι στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό, κυρίως από τις γερμανόφωνες χώρες».
Ο ΖΚ Γιούνκερ ζήτησε να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν εις βάρος της Αθήνας, κυρίως μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στις αρχές του 2015.
«Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε. Δεν πρέπει να επαναληφθεί κάτι τέτοιο τώρα με την Ιταλία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
«Ζητώ να ενεργήσουμε με ήρεμο τρόπο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να παρέμβω σε θέματα εσωτερικής πολιτικής της Ιταλίας», συνέχισε. «Εκτιμώ πολύ τον πρόεδρο Ματαρέλα. Όμως σε αυτό το πλαίσιο κρίσης δεν μίλησα μαζί του.
«Είμαι σίγουρος ότι οι Ιταλοί έχουν πολύ οξεία αίσθηση του τι είναι καλό για τη χώρα τους», είπε ο Γιούνκερ. «Θα ξεδιαλύνουν τα πράγματα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: