27 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση Σπιτάλα Βασίλη


Αγαπητοί αναγνώστες του blog μου SamothrakisArmonia του οποίου είμαι ο διαχειριστής του.
Επειδή πρόσφατα διατυπώθηκαν κάποιες απόψεις από φίλους συνδημότες μας ότι δεν πρέπει να δημοσιεύω τις Ανακοινώσεις του Δήμου μας και του Δημάρχου μας της Σαμοθράκης γιατί δεν ανταποκρίνονται με επάρκεια στα καθήκοντά τους δηλώνω τα εξής:
-          Είμαι Δημοκράτης και εφαρμόζω τους θεσμούς. Σέβομαι τον θεσμό του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και της Αυτοδιοίκησης γενικότερα.
-          Εφαρμόζω τους νόμους και όταν αυτοί οι νόμοι δεν με εκφράζουν παλεύω να τους αλλάξω. Μέχρι όμως να αλλάξουν τους εφαρμόζω.
-          Τον Δήμαρχό μας τον Θανάση Βίτσα τον εκλέξαμε με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και είναι θεσμικά ο 1ος Δημότης της Σαμοθράκης.
-          Ο Δήμαρχός μας κρίνεται καθημερινά από τη στάση του και τις ενέργειές του και θα κριθεί και στο τέλος της θητείας του συνολικά.
-          Χωρίς Δήμαρχο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν νησί και σαν κοινωνία.
-          Έχουμε το δικαίωμα της ανοιχτής δημόσιας κριτικής στο έργο του (παραλήψεις, λάθη αδυναμίες του), αλλά και υποχρέωση να τον στηρίζουμε κατά την κρίση μας.
-          Τέλος, αυτός θα είναι ο Δήμαρχός μας μέχρι να εκλέξουμε τον επόμενο.

Κλείνοντας το κείμενό μου θα ήθελα να δηλώσω ότι τα προβλήματα του νησιού μας είναι πολλά και κάποια από αυτά, τα σοβαρότερα, είναι χρονίζοντα και τα δυσκολότερα να λυθούν χωρίς μεγάλη κοινωνική συνεννόηση και συναίνεση.
 Η γκρίνια και η στείρα κριτική δεν βοηθούν, αντίθετα παραλύουν την δημιουργικότητα και την δυνατότητα για συλλογική συνεννόηση και δράση. Ουσιαστικά έτσι με γκρίνια μιζέρια και ασυνεννοησία  δεν βοηθάμε πρωτίστως τον εαυτόν μας και μετά το νησί μας.

Σπιτάλας Βασίλης
Δημότης Σαμοθράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: