8 Ιουλίου 2018

Γ. Ραγκούσης για το «εκλογές τώρα»: Η Φ. Γεννηματά ζητάει να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης


Σε νέα επίθεση προς τη Φ. Γεννηματά προχώρησε ο Γ. Ραγκούσης, καταλογίζοντάς της ότι «ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές, ουσιαστικά ζητάει να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Αν και ο ίδιος έχει δηλώσει πως εκτιμά ότι θα υπάρξει σκληρό «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. στην εκλογική αναμέτρηση, εξήγησε (ρ/σ Πρακτορείο) το σκεπτικό της κατηγορίας του προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ παραπέμποντας στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις κατά τις οποίες, όπως είπε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. «προηγείται με διαφορά περίπου δέκα μονάδων από τον κ. Τσίπρα».
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός και μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποστήριξε ότι η Φ. Γεννηματά «γκρεμίζει όλα τα βασικά δομικά στοιχεία της παράταξης, όπως αυτά χτίστηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου από το 1974 και μέχρι πρόσφατα». «Έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή να ταυτιστεί ως συμπληρωματική δύναμη, ως υπεργολάβος, με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη» επανέλαβε.
Ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι στις προσεχείς εκλογές «δεν υπάρχει χώρος για νέο κόμμα» και καταλόγισε ευθύνες στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «έκαψε το σενάριο του Κινήματος Αλλαγής» και ειδικότερα ότι «το πήρε από το 14%, που το φτάσαμε όλοι μαζί τον περασμένο Νοέμβριο, μόλις η ίδια εξελέγη αρχηγός, και τώρα το έχει φτάσει σε μικρά, μονοψήφια, ποσοστά του επιπέδου του 6%, 7% και 8%».
Αποκάλυψε ότι έχει πει στη Φ. Γεννηματά ότι «όταν μπούμε στην προεκλογική περίοδο, την Παρασκευή πριν τις εκλογές θα βλέπει τους μισούς ψηφοφόρους μας να φεύγουν προς τη Ν.Δ., γιατί θα ψηφίσουν Μητσοτάκη προκειμένου να φύγει ο Τσίπρας και τους άλλους μισούς να ψηφίζουν Τσίπρα για να μην έρθει ο Μητσοτάκης. Κι όλα αυτά γιατί η ίδια καταψήφισε την απλή αναλογική». Διευκρίνισε ότι «δεν φλερτάρει με κανέναν ΣΥΡΙΖΑ» και πως είναι και παραμένει μέλος της «συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης και θέλει να ξεκινήσει μια νέα εποχή, αντίστοιχη με αυτή που ξεκίνησε στην Ισπανία και στην Πορτογαλία».
Ν. ΛΙΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: