29 Σεπτεμβρίου 2018

Κάτι άλλαξε δεν νομίζετε; Πριν δεν μας δέχονταν οι Υπουργοί και σήμερα τρέχουν αυτοί για μας! Και εμείς τι κάνουμε;

Συνεδρίαση των φορέων του νησιού μας για τη  μεθόδευση των ενεργειών μας.
Ορίστηκε οργανωτική Επιτροπή από τους Δάφνη Χαλκιά, Σάββα Παπαγιαννάκη, Σπιτάλα Βασίλη.  Αποφασίστηκε επίσης η επίσκεψη για την επόμενη μέρα στον Δήμαρχο και αίτησή μας γι
έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη συγκοινωνία.
Οι φορείς στον Δήμαρχο κ. Πετρούδα με τη συμμετοχή και του κ. Χανού (αντιπολίτευση) με αίτημά μας, που έγινε άμεσα αποδεκτό, για τη σύγκλιση  Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου σε ξενοδοχείο του νησιού μας, ώστε να υπάρξει δυνατότητα για πολύ μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή όπως και έγινε.
-.-
Στη συνέχεια απαιτήσαμε μέσα από το παραπάνω Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Διεξαγωγή έκτακτου Νομαρχιακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη συγκοινωνία μας, που έγινε κάτω από πίεση αποδεκτή. Στη διάρκεια αυτού του Νομαρχιακού Συμβουλίου υπήρχε ζωντανή σύνδεση και με εικόνα με τον κόσμο της Σαμοθράκης που βρισκόμασταν σε αίθουσα ξενοδοχείου στο νησί, να συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία με παρεμβάσεις και λόγο. Όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ήταν οι προτάσεις μας που είχαν σταλεί προηγουμένως στο νομαρχιακό συμβούλιο και έγιναν ομόφωνα αποδεκτές. Στο νομαρχιακό συμβούλιο συμμετείχαν και οι βουλευτές του νομού μας.

Να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα για τη στήριξη της διακήρυξής μας, συγκεντρώθηκαν σχεδόν 2.000 υπογραφές και από την Αλεξ/πολη και από την Αθήνα (ο σύλλογος) αλλά και από το εξωτερικό. Αυτή η πίεση επηρέασε σημαντικά και το δικό μας ηθικό αλλά και αυτούς που μετράνε "ψιφαλάκια" . . . .

Διαβάστε λεπτομέρειες παρακάτω. Έτσι έγινε η γραμμή επιδοτούμενη και την εξασφαλίσαμε μέχρι και τον Οκτώβρη του 2019. Κάποιοι και τότε και τώρα ακόμη, δεν κατανοούν τη σπουδαιότητα εκείνης της ενοτηκής δράσης και επιτυχίας μας. 
-.-

Παραθέτω 3 χαρακτηριστικές επιστολές των ημερών εκείνων (ως Οργανωτικός Υπεύθυνος έχω στο αρχείο μου όλη τη σχετική αλληλογραφία μας) που δείχνουν το κλίμα των ημερών.



-.-

Στο τέλος Οκτωβρίου του 2019 τελειώνει η επιδοτούμενη γραμμή Σαμοθράκης  - Αλεξανδρούπολης με το SAOS II.

Τι θα κάνουμε μέχρι τότε συνολικά σαν νησί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά;

Θα μεριμνήσουμε εγκαίρως οι Δημότες και οι κάτοικοι του νησιού μας κυρίως, για να υπάρξει διάδοχη κατάσταση από σήμερα κιόλας και χωρίς να επαναπαυόμαστε ότι μέχρι τότε κάποιοι υπουργοί ή "άγιοι πατέρες" θα ενδιαφερθούν και εμείς θα περιμένουμε θαύματα ή να βγάλουν
άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά;

Ο Δήμος και οι φορείς του νησιού θα πάρουν πρωτοβουλίες; Θα διερευνήσουμε και θα αξιοποιή-σουμε όποιες δυνατότητες υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν θα δημιουργήσουμε και νέες προκειμένου να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η σημερινή αλλά και η προδιαγραφόμενη κατάσταση αν δεν αλλάξουν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές και στις αυριανές ανάγκες και στις δυνατότητες του νησιού μας,  μας αδικούν.

Με το "έχει ο θεός" και με το "δε βαριέσαι αδελφέ, βλέπουμε και κάνουμε", δεν λύνεται ατό το κομβικό για τη ζωή μας ζήτημα.

Το να συμμετέχουμε σε διάφορες τουριστικές προβολές και εκθέσεις για να φέρουμε περισσότερους τουρίστες είναι και ανώφελο και επικίνδυνο αν δεν μπορούμε να τους μεταφέρουμε με πρόγραμμα και να τους εξπηρετήσουμε.

Φέτος όλη η Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε τουριστική αύξηση, εκτός από το νησί μας και ο ένας από τους σοβαρούς σε σχέση με τη συγκοινωνία μας λόγος ήταν, η μη έγκαιρη γνωστοποίηση των δρομολογίων που θα ίσχυαν για το νησί μας. Αυτοί που ταξιδεύουν οργανωμένα κλείνουν για τις διακοπές τους ακόμη και για ένα χρόνο πριν τα εισιτήριά τους και  αυτό για το νησί μας ήταν αδύνατον.

Παρακαλώ μη εκλειφθούν αυτά που γράφω ότι έχω κάποιες προσωπικές φιλοδοξίες ή βλέψεις γιατί δεν έχω, ούτε ότι κριτικάρω την σημερινή κυβέρνηση την οποία στήριξα και στηρίζω συνειδητά. Ακόμη δεν έχει σχέση και με την άποψή μου για τον σημερινό Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με εκτίμηση σε όσους αγαπούν τη Σαμοθράκη και νοιάζονται γι' άυτήν

Σπιτάλας Βασίλης
Δημότης και κάτοικος Σαμοθράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: