22 Μαρτίου 2019

Γιατί κάποιες γυναίκες απεχθάνονται τις γάτες; Η γάτα είναι όπως συμβαίνει με αυτούς που επισκέπτονται την Σαμοθράκη, ή θα την μισήσεις για πάντα ή θα την ερωτευτείς για όλη σου την ζωή!


Γιατί κάποιες γυναίκες απεχθάνονται τις γάτες; Πώς γίνεται κάποιες γυναίκες να λατρεύουν υπερβολικά αυτά τα χνουδωτά, ναζιάρικα πανέμορφα ζωάκια, με την ροζ μυτούλα σε σχήμα καρδιάς και τα σκιστά ματάκια, ενώ κάποιες άλλες να απεχθάνονται αυτά τα ύπουλα, τα άπιστα, τα ανυπάκουα, τα εγωιστικά πλάσματα, με τα μεγάλα σουβλερά νύχια και με τις ΄΄απαίσιες τρίχες τους΄΄ που μαδάνε συνέχεια και λερώνουν τα πάντα γύρω τους;
Ποτέ μου δεν συνάντησα γυναίκα που να τρέφει αισθήματα ουδέτερα προς τις γάτες! Η γάτα είναι όπως συμβαίνει με αυτούς που επισκέπτονται την Σαμοθράκη, ή θα την μισήσεις για πάντα ή θα την ερωτευτείς για όλη σου την ζωή!!! 
Γνωρίζω πως οι γάτες συμβολίζουν την δημιουργική θηλυκή ενέργεια, την ελευθερία, την ανεξαρτησία και πως είναι οι αγαπημένες μούσες των καλλιτεχνών, των ποιητών και των συγγραφέων. Ακόμη, πως οι γάτες είναι πολύ καλοί μεταμορφωτές τις αρνητικής ενέργειας. Λατρεύουν να κοιμούνται ή να βρίσκονται σε μέρη με φορτισμένη ενέργεια γιατί εύκολα μπορούν να την μετασχηματίζουν! Επίσης υπάρχει η κοινή αντίληψη πως στους ανθρώπους που συναναστρέφονται με γάτες, βελτιώνεται σημαντικά η ψυχολογία τους, χαλαρώνει το νευρικό τους σύστημα και αποτρέπεται η τυχόν κατάθλιψη! Επίσης πιστεύεται πως εάν αφήσεις μία γάτα για λίγη ώρα στα κουρασμένα πόδια σου ή σε ένα σημείο όπου πονάς, η θαλπωρή της, η γλυκιά ζεστασιά και το ξεχωριστό γουργουρητό της, θα σε ανακουφίσουν ή ακόμα και θα σε θεραπεύσουν. 
Από την άλλη πλευρά, πιστεύεται πως η φύση της γάτας είναι διπολική, αψυχολόγητη και ΄΄σκοτεινή΄΄. Θεωρούνται ύπουλες, ανυπάκουες, πανούργες, εγωίστριες, μονόχνοτες, κτητικές και ζηλιάρες. Άπιστες γιατί εύκολα μπορεί να σε πουλήσουν και να σε ξεχάσουν για ένα νέο καλύτερο αφεντικό. Αψυχολόγητες και επιθετικές γιατί εκεί που είναι φιλικές μαζί σου και σου χαδεύονται ναζιάρικα εύκολα μπορεί να τους ΄΄γυρίσει το μάτι΄΄ να σε γρατζουνίσουν ή και να σε δαγκώσουν, χωρίς να νιώσουν έπειτα την παραμικρή ενοχή!
Οι γνώμες σχετικά με τις γάτες διίστανται, φυσικά για κάθε άνθρωπο η άποψή του προς αυτές είναι καθαρά προσωπική, σύμφωνα με τα βιώματα και τις πεποιθήσεις του. 
Ένα ερώτημα που μ’ απασχόλησε είναι…Μήπως τελικά οι γάτες αποτελούν τον καθρέφτη μας; Δηλαδή τις θαυμάζουμε και τις μισούμε γιατί μας θυμίζουν τον καλό και τον κακό εαυτό μας; Μας εμπνέουν γιατί μας υπενθυμίζουν την δυναμική, την ανεξάρτητη, την ανυπότακτη, θηλυκή και διεκδικητική πλευρά μας; Ενώ από την άλλη τις μισούμε γιατί μπορεί να μας θυμίζουν την άστατη και πολύπλοκη γυναικεία φύση μας; Την ατελή και θηλυκή ΄΄σκοτεινή πλευρά΄΄ που κρύβουμε μέσα μας και πολλές φορές αποφεύγουμε να την δούμε κατάματα¨; Τα συμπεράσματα δικά σας. Νιάουυυυ! 


Κατερίνα Σπιτάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: