31 Οκτωβρίου 2019

Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη: παράταση παραμονής για το "Αδ.Κοραής"



Τι μέλλει γενέσθαι μετά; προς το παρόν, άγνωστο

Παράταση δόθηκε στην παραμονή του πλοίου που εξυπηρετεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, δίνοντας λύση στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης του νησιού του Έβρου.
Το "Αδαμάντιος Κοραής" θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το δρομολόγιο μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου.
Το πλοίο επρόκειτο να εξυπηρετεί τη γραμμή μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, όμως πήρε παράταση μέχρις ώτου να βρεθεί αυτό που θα το αντικαταστήσει.
Παρά τις δύο προσκλήσεις που έβγαλε το υπουργείο, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποια εταιρεία για να αναλάβει τη γραμμή, κι έτσι, το θέμα παραπέμπεται στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στην ημερήσια διάταξη του οποίου υπάρχει το εξής θέμα: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ/ΩΝ ΓΡΑΜΜΗΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ/ΩΝ, ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 11 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΤΟΥ Ν.2932/2001, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ.
Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Ναυτιλίας επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο 22.287 € στην εταιρεία SAOS Ferries για «αντισυμβατική συμπεριφορά.
Σε ότι αφορά το πλοίο "Aqua Jewel" της εταιρείας Sea Jet το οποίο πιθανολογούνταν πως θα αναλάβει το δρομολόγιο, έχει ήδη δρομολογηθεί προς εξυπηρέτηση δρομολογίων στις Κυκλάδες για 1 χρόνο.
Υπενθυμίζεται πως η προκύρηξη της άγονης γράμμης έχει λάβει 4μηνη παράταση, δηλαδή μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020.
Μαρίνα Κριτού

Δεν υπάρχουν σχόλια: