14 Μαΐου 2013

Αλ. Τσίπρας στον Σ.Ε.Β.

Σκληρή γλώσσα για τη στάση των Ελλήνων βιομηχάνων σε σχέση με την καταστροφική εργασιακή αναδιάρθρωση χρησιμοποίησε ο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην ετήσια συνέλευση των μελών του ΣΕΒ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας, καθώς και για τον απεγκλωβισμό της χώρας από το Μνημόνιο. "Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι έτοιμος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.
"Θέλω να καταστήσω σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις το εξής: Εμείς θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα, που άλλοι διαλύουν", σημείωσε και υπογράμμισε ότι "αυτό δεν μπορεί, δεν είναι δυνατό να γίνει, και δεν θα γίνει, με ελεεινά αμειβόμενο εργατικό δυναμικό, με ρακένδυτους και ανασφαλείς εργαζόμενους, με εκατομμύρια ανέργους ή υπόδουλους σε διαλυμένες εργασιακές σχέσεις.
"Αν πιστεύουμε ότι αρκεί ο αυτοματισμός του κέρδους για να προχωρήσουν η οικονομία και η κοινωνία προς τα μπρος", τόνισε, "οδηγούμαστε σε ένα καθεστώς που πολλοί αποκαλούν σύγχρονο μεσαίωνα".
http://www.avgi.grΔεν συμβάλλετε στην ανάπτυξη, αλλά στο διχασμό
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τα μέλη του ΣΕΒ για την απουσία τους "από τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας" και την "άρνηση της συζήτησης για τον καθορισμό των μισθών", προειδοποιώντας πως αυτό δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη, αλλά "βαθαίνει το διχασμό".
Ειδικότερα, όσον αφορά την ανάπτυξη, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως "ανάπτυξη ίσον δημοκρατία συν επενδύσεις. Ελευθερίες, κοινωνικά δικαιώματα, δίκαιη αμοιβή, συμμετοχή των εργαζομένων. Συν επιχειρηματικότητα, καινοτομία, σχεδιασμένη επένδυση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού σε τομείς που ωθούν την οικονομία και τη χώρα προς τα μπρος. Η αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του χρέους", υπογράμμισε, "θα είναι επωφελής για τη χώρα μόνον εάν ο λαός μας παρέμβει δυναμικά στις εξελίξεις.Μόνον αν ο λαός μας με τους αγώνες και τη δημοκρατική του επιλογή, αναδείξει μια κυβέρνηση χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς χαλινάρια, να διαπραγματευθεί και να κερδίσει προς όφελος του λαού και του τόπου", που "δε μπορεί παρά να έχει ως βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ".
Τρεις κρίσιμες επιλογές για την ανάπτυξη
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρουσίασε τις "τρεις κρίσιμες επιλογές για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας" από τις οποίες "πρέπει να συνοδευθεί" "ο απεγκλωβισμός της χώρας από το καταστροφικό Μνημόνιο": (α)Τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, (β)τον αναπροσανατολισμό των διαθέσιμων εργαλείων δημόσιας πολιτικής και την ένταξη στον περιφερειακό σχεδιασμό νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων, καθώς και (γ)την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομική και κοινωνική σταθερότητα
Τέλος, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε συνοπτικά και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ "για τη μεταμνημονιακή εποχή, το οποίο περιλαμβάνει "πέντε μεγάλες, άμεσες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας":
1.Ακύρωση του καταστροφικού μνημονίου και αντικατάστασή του, με νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή, με Εθνικό Σχέδιο για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση του τόπου.
2. Δημοσιονομική σταθεροποίηση με κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.
3.Διαμόρφωση ενός σταθερού εργασιακού και φορολογικού πλαισίου.
4. Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη καταπολέμηση της ανεργίας.
5. Αποκατάσταση και διεύρυνση των θεσμών κοινωνικής προστασίας.

Αυγή 13-5-2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: