23 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο επισκέψεις της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ στη Σαμοθράκη κατά τα Σαββατοκύριακα 28-29/9 και 19-20/10, στο πλαίσιο της ενέργειας της COSMOTE «Ο κόσμος μας εσύ» - «Στηρίζουμε τις ακριτικές περιοχές». Πολύ μεγάλη υπήρξε η προσέλευση του κόσμου ενώ τα ιατρεία λειτούργησαν πολύ ικανοποιητικά, τόσο από άποψη οργάνωσης και εξυπηρέτησης, όσο και παροχής ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών.

Η Ομάδα Αιγαίου δραστηριοποιείται πάνω από δέκα οκτώ χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου προσφέροντας σε εθελοντική πάντοτε βάση και σε συνεργασία με τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους και φορείς, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες .

Η Ομάδα Αιγαίου επισκέφτηκε τη Σαμοθράκη  με την υποστήριξη της COSMOTE και πραγματοποίησε σειρά εξετάσεων στον πληθυσμό του νησιού.
Οι ιατρικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης, και συγκεκριμένα κατά το 1ο Σαββατοκύριακο 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν ιατρεία από:
  • παιδίατρο ο οποίος εξέτασε την πλειοψηφία της μαθητικής κοινότητας και συμπλήρωσε τα Ατομικά Δελτία Υγείας,
  • γυναικολόγο ο οποίος πραγματοποίησε προληπτικό έλεγχο γυναικολογικού καρκίνου και Pap-test
  • πνευμονολόγο ο οποίος εξέτασε τον πληθυσμό εκτελώντας σπιρομετρήσεις.
  • οφθαλμίατρο ο οποίος πραγματοποίησε οφθαλμολογικές εξετάσεις όπως μέτρηση οπτικής οξύτητας, βυθοσκόπηση κ.λ.π.
Συνολικά εξετάστηκαν  περί τα 210 άτομα.

  • Κατά το 2ο Σαββατοκύριακο 19 & 20 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν ιατρεία από: ορθοπεδικό ο οποίος εξέτασε προληπτικά τα παιδιά για σκελετικές διαταραχές όπως σκολίωση, πλατυποδία, όπως και τον λοιπό πληθυσμό για μυοσκελετικά προβλήματα και
  • ουρολόγο ο οποίος εξέτασε τον ανδρικό πληθυσμό και πραγματοποίησε προληπτικό έλεγχο παθήσεων του προστάτη και των όρχεων.
Κατά το 2ο Σαββατοκύριακο εξετάστηκανπερί τα 100 άτομα.
Η επόμενη επίσκεψη της Ομάδας Αιγαίου στο νησί έχει προγραμματιστεί για τις 7-8/12/2013 και θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις  από,
  • καρδιολόγο ο οποίος θα εξετάσει ενήλικες και παιδιά πραγματοποιώντας triplex καρδιάς
  • ουρολόγο (2η επίσκεψη), ο οποίος θα εξετάσει τον υπόλοιπο ανδρικό πληθυσμό.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης εκφράζει την βαθιά ικανοποίηση του και συγχαίρει τόσο την ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ για την πολύτιμη προσφορά της στις ακριτικές περιοχές στον τομέα της υγείας ο οποίος αποτελεί τον πιο κρίσιμο τομέα σε μια νησιωτική ακριτική περιοχή, όσο και την COSMOTE  για την πρωτοβουλία και τις δράσεις της στο νησί της Σαμοθράκης.

Σαμοθράκη 21 Οκτωβρίου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: