24 Οκτωβρίου 2013

Πιάνει… λιμάνι η Hewlett Packard

  
   
Μια εξαιρετική κίνηση που ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης επιτεύχθηκε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μετά την έναρξη των εργασιών της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου εμπορικού προβλήτα και την απεμπλοκή των διαδικασιών για την έναρξη της εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, ήρθε η είδηση της μίσθωση της μισής κεντρικής αποθήκης σε μεγάλη πολυεθνική μεταφορική εταιρεία και ο μετασχηματισμός της σε τελωνειακή αποθήκη, ώστε να είναι δυνατή η υποδοχή διεθνών φορτίων υλικών και ο εκτελωνισμός αυτών.Σύμφωνα με το reporter.gr, η εταιρεία ονομάζεται KUEHNE & NAGEL με έδρα την Ελβετία και έχει μέτοχο μεταξύ άλλων τη Deutsche Bank. Η συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία μεταφορών έχει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της Hewlett Packard και πρόκειται να μεταφέρει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα υλικά προς συναρμολόγηση των συσκευών της HP ώστε να εκτελωνίζονται και κατόπιν να μεταφέρονται στο εργοστάσιο της για την παραγωγή του τελικού προϊόντος.
Η παραχώρηση της χρήσης της αποθήκης μετά τις απαιτούμενες εργασίες από πλευράς Ο.Λ.Α. χρονολογείται στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια ώθηση στην κατοχύρωση του λιμένα Αλεξανδρούπολης ως πρωταγωνιστικό διαμετακομιστικό κόμβο.
Να σημειώσουμε πως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι το δεύτερο σημείο επενδυτικής εμπλοκής της Hewlett Packard μετά από την παρουσία της στο λιμάνι του Πειραιά.
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: