27 Οκτωβρίου 2013

Επιμένουν για το Δήμο Κοσμοσώτηρας Φέρες και Τυχερό.

Επιμένουν για το Δήμο Κοσμοσώτηρας Φέρες και Τυχερό

Τη δημιουργία του Δήμου Κοσμοσώτηρας και κατ’ επέκταση την άρση της αδικίας που έγινε εις βάρος των κατοίκων των Φερών και του Τυχερού, όταν δημιουργήθηκε ο χάρτης του Καλλικράτη στη χώρα, διεκδικεί η Κίνηση πολιτών των δύο περιοχών του Έβρου, που συμπληρώνει τις μέρες αυτές ένα χρόνο από τη σύστασή της. Κατά τους προηγούμενους μήνες, τα μέλη της Κίνησης αυτής, έχουν προβεί σε ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις, προκειμένου το αίτημά τους για τη συνένωση Φερών και Τυχερού και τη μετεξέλιξή τους στο Δήμο Κοσμοσώτηρας, να αποκτήσει ευρεία αποδοχή και υποστήριξη.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η Κίνηση πολιτών Φερών και Τυχερού θα πραγματοποιήσει δύο ενημερωτικές συνελεύσεις, με στόχο το συντονισμό των επόμενων κινήσεών της.
Η συνέλευση στο Τυχερό θα γίνει την Παρασκευή  1/11/13 στις 17:30  και στις Φέρες το Σάββατο 2/11/13 στις 17:00.
«Καλούμε όλους τους πολίτες με την συμμετοχή τους να δηλώσουν την αποφασιστικότητα των κοινωνιών μας για τη σύσταση του νέου Δήμου. Καλούμε τους Βουλευτές εκπροσώπους μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο, και τις κομματικές οργανώσεις του Έβρου  να παραστούν στην συνέλευση των Φερών για να καταθέσουν στους πολίτες την θέση τους για το ζήτημα. Η αδικία σε βάρος των περιοχών μας πρέπει να αρθεί. Ο Δήμος Π. Κοσμοσώτειρας πρέπει να γίνει άμεσα.
Ο Αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την δικαίωση», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Ντόλιος: «Προέκυψαν και δήμοι οι οποίοι δεν μου άρεσαν»
Εντωμεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καρφίτσα», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος από τη θέση του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών είχε εργαστεί για τον «Καλλικράτη», ερωτηθείς για την «έντονη κινητικότητα για τη δημιουργία ενός νέου δήμου» στον Έβρο και κατά πόσο ο ίδιος είναι «υπέρ της ενέργειας αυτής και εάν ναι όταν υπήρξε υφυπουργός Εσωτερικών γιατί δεν είχε μεριμνήσει σχετικά», σημείωσε:
«Η νέα αρχιτεκτονική της χώρας προέκυψε στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που είχαν καθοριστεί και στη λογική καμίας εξαίρεσης. Προέκυψαν και δήμοι οι οποίοι δεν μου άρεσαν, ενώ δεν δημιουργήθηκαν κάποιοι τους οποίους θα τους ήθελα. Ένας τέτοιος δήμος είναι ο δήμος στον οποίο αναφέρεστε. Αλλαγές όμως στα κριτήρια ή εισαγωγή εξαιρέσεων εκείνη την περίοδο θα έθεταν υπό αμφισβήτηση τη συνολική αρχιτεκτονική της χώρας. Αυτό όμως που η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών διέρρευσε για τη διάσπαση των δύο συγκεκριμένων δήμων σε περισσότερους αποτελεί, όπως έχω δηλώσει, την επιτομή του παλαιοκομματισμού και της ανευθυνότητας. Δεν είναι δυνατόν ενόψει εκλογών να ανοίγει κανείς  τέτοια ζητήματα χωρίς αποτίμηση της λειτουργίας της νέας αρχιτεκτονικής της τοπικής αυτοδιοίκησης και χωρίς ένα καθαρό πλαίσιο συζήτησης που να περιλαμβάνει στόχους, κριτήρια,  διοικητικά κόστη και πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
Κική Ηπειρώτου  26 Οκτώβριος 2013
http://www.gnomionline.gr/evros/

Δεν υπάρχουν σχόλια: