30 Οκτωβρίου 2013

«Αλεξανδρούπολη και Ρωσία απέκτησαν στέρεες βάσεις συνεργασίας»

Το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε την Κυριακή, Ρωσική αντιπροσωπεία απαρτιζόμενη από το Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης Σοσνόβυ Μπορ














Το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, επισκέφτηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, Ρωσική αντιπροσωπεία απαρτιζόμενη από το Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης Σοσνόβυ Μπορ Αγίας Πετρούπολης, Ντιμίτρι Πουλιέφσκι και τον Γενικό Διευθυντή του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Περιφέρειας Λένινγκραντ, Βλαντιμίρ Περεγούδα με μικρή ομάδα συνεργατών τους. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποφόφ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων που αναπτύχθηκαν από την αδελφοποίηση των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Σοσνόβυ Μπορ και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας σε επιχειρηματικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα που προσέφερε η αδελφοποίηση στον τομέα του τουρισμού ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε ότι
«μπορούμε πλέον να γευόμαστε τους καρπούς της εξωστρέφειας, εντείνοντας παράλληλα τις προσπάθειες για επιπλέον συνεργασία σε επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο, καθώς επίσης σε επίπεδο θρησκευτικού τουρισμού αλλά και σε επίπεδο πανεπιστήμιων».
Ακόμη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης υπογράμμισε τη σημασία ίδρυσης παραρτήματος Ρωσικού Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και του υποκαταστήματος της Ρωσικής τράπεζας «Kedr Bank».
«Bρεθήκαμε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να κάνουμε τον απολογισμό των προσπαθειών μας στο πλαίσιο της προώθησης των διμερών μας σχέσεων, αλλά και να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας αυτή στο επόμενο επίπεδο», σχολίασε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σοσνόβυ Μπορ.
Ο κ. Πουλιέφσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έως τώρα αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, όπως αυτά αποτυπώνονται στην αύξηση του αριθμού Ρώσων επισκεπτών στην Αλεξανδρούπολη κατά τη θερινή περίοδο, μέσω και της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Αγίας Πετρούπολης, η οποία αποτελεί προϊόν, όπως εξήγησε, της συντονισμένης προσπάθειας των δύο Δήμων, της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και τοπικών φορέων και συλλόγων.
Από πλευράς του ο Γενικός Διευθυντής του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που εδρεύει στο Σοσνόβυ Μπορ, εξέφρασε με τη σειρά του την ικανοποίησή του για την συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, καθώς και την πεποίθηση για διεύρυνση της συνεργασίας σε επιπλέον τομείς.
Συντάχθηκε απο τον/την News-Admin   
Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2013
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: