26 Νοεμβρίου 2013

Κατάργηση αδειών για ερασιτέχνες αλιείς

Για κατόχους που διαθέτουν σκάφη άνω των επτά μέτρων
psaras assets
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχωρά σε κατάργηση των άδειων ερασιτεχνικής αλιείας για τα σκάφη αναψυχής άνω των επτά μέτρων, από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.
Μέχρι σήμερα, εάν  κάποιος τουρίστας που είχε ναυλώσει ένα σκάφος ήθελε να ψαρέψει, θα έπρεπε να απευθυνθεί στο τοπικό λιμεναρχείο για έκδοση σχετικής άδειας.
Παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτό που επιδιώκεται είναι να δοθεί πλέον η δυνατότητα σε τουρίστες που ναυλώνουν ένα σκάφος αναψυχής, προκειμένου να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας, να μπορούν να ψαρεύουν, χωρίς να απαιτείται η απαραίτητη άδεια από το λιμεναρχείο, ώστε να απεγκλωβιστούν στελέχη του λιμενικού και να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις του Σώματος.
Επί πλέον σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα και στη σύνταξη υπουργικής απόφασης για την επιμήκυνση ανανέωσης των αδειών αλιείας που τώρα είναι κάθε δύο χρόνια.
http://www.elthraki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: