26 Νοεμβρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα για τα φάρμακα

Απάντηση στις καταγγελίες ΓεωργιάδηΣυνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα για τα φάρμακα

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Απάντηση στην επίθεση που εξαπολύει τα τελευταία 24ωρα ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της τιμολόγησης των φαρμάκων δίνει αυτήν την ώρα σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας.Στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα και η στάση του κόμματος έναντι της «πονηρής τροπολογίας» του υπουργείου Υγείας.Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας κλιμακώνει τη σύγκρουση, μία ημέρα πριν από την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση για διαπλοκή με τις φαρμακευτικές βιομηχανίες, λέγοντας πως ο διευθυντής του ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτης, έχει παραδεχθεί «πως έχουν ανοίξει νταραβέρι» με τις φαρμακοβιομηχανίες.
«Το πόσα πήρε ο σταθμός πάνω ή κάτω από το τραπέζι είναι άλλο θέμα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Σας πιάσαμε στα πράσα», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στον Γιώργο Κυρίτση από την εφημερίδα «Αυγή».
«Σας κατηγορώ πως κάνετε αντιπολίτευση κάνοντας παπαγαλία τις ανακοινώσεις της φαρμακοβιομηχανίας», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί τυφλά τις θέσεις της ένωσης φαρμακοβιομηχανιών.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας πως η παρέμβαση που γίνεται στις τιμές μέσω της επίμαχης τροπολογίας είναι «επιλεκτική» και αφορά «πρωτίστως τα γενόσημα», υπό τις πιέσεις και της Ευρώπης.
Ο σταθμός «Στο Κόκκινο» έχει καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη για τις κατηγορίες που εξαπολύει κατά του ραδιοσταθμού.

Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: