29 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας: Εξεταστική για τα μνημόνια από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

      «Φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο»

Τσίπρας: Εξεταστική για τα μνημόνια από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων, καθώς και να τεκμηριωθεί, για ακόμα μία φορά, η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα των δύο συνεισηγητών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξετάζουν το ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας στα κράτη-μέλη, τα οποία βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
«Το Ευρωκοινοβούλιο, ο πιο δημοκρατικός ευρωπαϊκός θεσμός, έκανε το βήμα που η ελληνική Βουλή δεν τόλμησε να κάνει, με ευθύνη φυσικά της κυβερνητικής πλειοψηφίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με δική της ευθύνη καθυστέρησε να έρθει η Επιτροπή στην Ελλάδα, ενώ απέρριψε και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «για ουσιαστική συζήτηση σε βάθος ανάμεσα στους συνεισηγητές και τις εμπλεκόμενες κοινοβουλευτικές επιτροπές, σε πλήρη σύνθεση».

«Η παρουσία της Επιτροπής στην Ελλάδα θα έπρεπε να συνοδεύεται από την ευρύτερη δυνατότητα διαλόγου, αλλά και από μια συντονισμένη διεθνή προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να γίνουν φανερές και κατανοητές διεθνώς όλες οι πτυχές της ελληνικής ανθρωπιστικής κρίσης. Όλες οι πτυχές των θεσμικών αντιδημοκρατικών εκτροπών που συνέβησαν για να επιβληθεί η καταστροφή του μνημονίου στην Ελλάδα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι φανερό ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός μας. Γι' αυτό και προσπαθεί να υποβαθμίσει και σχεδόν να κρύψει την έρευνα που διεξάγει το Ευρωκοινοβούλιο και την παρουσία την παρουσία των εισηγητών του στην Ελλάδα».

Ανέφερε, επίσης, ότι ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων καθώς και να τεκμηριωθεί, για ακόμα μία φορά, η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής, γι' αυτό θα εξαντλήσει τις θεσμικές του δυνατότητες για να συμβάλει με κάθε τρόπο στο έργο των δύο συνεισηγητών.

«Η επόμενη κιόλας Βουλή, με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή και θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν. Το έργο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή σε αυτή τη κατεύθυνση. Ο λαός μας έχει δικαίωμα να γνωρίζει και εμείς έχουμε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε το δικαίωμά του στην πληροφόρηση και τη γνώση. Και θα το πράξουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: