26 Μαρτίου 2014

ΛΑΚΩΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - 1 ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑ 5 ΤΑΞΕΙΣ

Οικισμός Λακώματος

Αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα αποφάσισαν οι γονείς τους προκειμένου να επανδρωθεί το Δημοτικό Σχολείο τους με τουλάχιστον άλλον 1 δάσκαλο όπως άλλωστε προβλέπεται από το οργανόγραμμα.

Οι γονείς θεωρούν, σύμφωνα με την εκπρόσωπό τους κ. Γιαταγάνα Κωνσταντίνα στο δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης της 26ης Μαρτίου, απαράδεκτη την κατάσταση να διδάσκει ένας δάσκαλος 5 τάξεις. Επίσης καταγγέλλουν  το γεγονός  ότι παρά τις επανειλημμένες καθημερινές και επίμονες προσπάθειές τους, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δ/νση της Α’βάθμιας εκπαίδευσης, από την οποία μάλιστα ζητούν να επισκεφθεί το σχολείο επιθεωρητής προκειμένου να διαπιστώσει άμεσα την κατάσταση.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν ο δεύτερος δάσκαλος που είχε οργανική θέση στην Καμαριώτισσα έφυγε και πήγε στην θέση του, ενώ την ίδια στιγμή δεν επανδρώθηκε η κενή οργανική θέση του δεύτερου δάσκαλου στο Λάκωμα.

Οι γονείς  έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα και στον κ. Δήμαρχο και αναμένουν εναγωνίως την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου τους.

«Γιατί να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο όταν κάθε τάξη κάνει μόνον 1 ώρα μάθημα την μέρα και τις υπόλοιπες ώρες ζωγραφίζουν; Καλλίτερα να μένουν στο σπίτι τους» δήλωσε η κ. Γιαταγάνα.

H αποψίλωση των Υπηρεσιών στο νησί μας εξακολουθεί και δυστυχώς αυτήν την φορά ακούμπησε και το πιο ευαίσθητο και ελπιδοφόρο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας μας, τα παιδιά!

Σπιτάλας Βασίλης
6974949838

Δεν υπάρχουν σχόλια: