30 Μαρτίου 2014

"Τέλος" στο έγκλημα, το Μνημόνιο και την κυβέρνηση


Κορυφώνεται σήμερα, Κυριακή, η πολιτική καταγγελία εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, του πολυνομοσχεδίου αλλά και της πρακτικής που οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος υιοθέτησαν. Σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κορυφαία στελέχη σφυροκοπούν την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το "έγκλημα" που διαπράττει εις βάρος του λαού και της πατρίδας.
Οι βουλευτές της ριζοσπαστικής Αριστεράς όχι μόνο δεν συμπράττουν στο "έγκλημα", αλλά και δεν νομιμοποιούν την πρωτοφανή, για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, διαδικασία: επί μήνες κυβέρνηση και τρόικα συνεργάζονταν για να καταλήξουν στην πολυσέλιδη συμφωνία, που κρατούσαν μέχρι και προχθές κρυφή από Κοινοβούλιο και λαό: ερήμην των βουλευτών και χωρίς λαϊκή εντολή, η κυβέρνηση αυτή βάζει την υπογραφή της κάτω από το τελευταίο Μνημόνιο.

Χαριστική βολή στην κοινωνία

Στο "έγκλημα, που συντελείται σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας, ένα έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό", αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας στη δήλωσή του την Παρασκευή, μια δήλωση που απευθυνόταν στους πολίτες αυτής της χώρας, κάτι που επιπλέον, αναμενόταν να επαναλάβει και χθες, στη συνεδρίαση της Κ.Ο., με τη συμμετοχή των μελών της Π.Γ.
"Η κυβέρνηση Σαμαρά", υποστήριξε αναλύοντας τις επιπτώσεις του πολυνομοσχεδίου, "έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες. Να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό τον βασικό των 500 ευρώ. Να δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα και να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε φιλανθρωπία. Να καταστρέψει την εγχώρια κτηνοτροφία και να κηρύξει υπό διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του φαρμακοποιού, του οδηγού ταξί, του αρτοποιού, του βιβλιοπώλη". [...] "Ελληνίδες και Έλληνες, μην τους πιστεύετε" έκλεισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη σχετική αναφορά του.

Τελειώνουν όλα στις 25 Μαΐου

Υπάρχει, όμως, διέξοδος; Τη λύση θα τη δώσει ο λαός, απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης την 25η Μαΐου. Ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στην κάλπη. Τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν πολύ χρόνο ζωής" υποστήριξε εξηγώντας παράλληλα το "πώς":
"Οι πολιτικές εξελίξεις που θα προκληθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ραγδαίες. Το καθεστώς της οικονομικής εξάρτησης θα κλονιστεί από την ετυμηγορία του λαού μας. Το Μνημόνιο θα καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, στηριζόμενος στη θέληση και την ενεργό παρέμβαση της κοινωνίας, θα ξηλώσει μια-μια τις διατάξεις του αίσχους, της εκποίησης, της κοινωνικής διάλυσης".
"Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει θα δώσουν τη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά ξένης και ντόπιας διαπλοκής. Και θα οδηγήσουν όλους όσοι συνειδητά ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο στην ελληνική Δικαιοσύνη" είπε ακόμη ανταποκρινόμενος στο περί δικαίου αίσθημα.
Και το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό κατέληξε με τις φράσεις: "Ελληνίδες, Έλληνες, η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει. Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη του λαού μας. Αρκεί να πιστέψουμε στο δίκιο της πατρίδας μας και στην αξία διεκδίκησής του. Αρκεί να πιστέψουμε στους ίδιους τους εαυτούς μας".
http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: