12 Μαρτίου 2014

«Θερμό» καλοκαίρι στην αγορά της Αλεξανδρούπολης


Προβλέψεις για μία «θερμή» θερινή περίοδο, τόσο από τουριστικής, όσο και από καταναλωτικής άποψης, διατυπώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης. τόσο η παρουσία των αξιωματικών του στρατού  ξηράς από το Κατάρ που θα βρίσκονται για καιρό στην περιοχή, όσο και η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από Τουρκία και Βουλγαρία, προκαλούν αισθήματα συγκρατημένης αισιοδοξίας στον εμπορικό κόσμο της πόλης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, στους προσεχείς μήνες, στο τοπικό εμπόριο θα προστεθούν 150 νέες θέσεις μόνιμης απασχόλησης και στο σύνολο του επιχειρείν 600 εποχιακές. Κάνοντας την αναγωγή σε μόνιμες, και προσθέτοντας αυτές του εμπορίου, μιλάμε για 330 θέσεις μόνιμης απασχόλησης εντός του 2014 και με μόνο παράγοντα τον τουρισμό.
«Εάν λάβουμε υπόψιν το γεγονός της παρουσίας αξιωματικών του Κατάρ στην πόλη για εκπαίδευση, ανθρώπων με υπερκαταναλωτική συμπεριφορά, (σημειώτεον δε πως στο σύνολό τους, 2000 Καταριανοί θα κάνουν την εμφάνισή τους σταδιακά τα επόμενα δύο χρόνια) και των προθέσεων του Δήμου της Αλεξανδρούπολης για αεροπορική σύνδεση του διεθνούς αερολιμένα Δημόκριτος με Τελ-Αβιβ, φαίνεται ότι θα έχουμε μία «θερμή» θερινή περίοδο», σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, προσθέτοντας πως οι τουρίστες από το Ισραήλ, για παράδειγμα, στο νησί της Ρόδου, αποδεικνύονται οι έκτοι καλύτεροι επισκέπτες-καταναλωτές, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Καταδίκη για φαινόμενα αισχροκέρδειας
Ωστόσο, από το θετικό αυτό κλίμα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και κάποια μελανά σημεία.
Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στην Αλεξανδρούπολη, κάποιοι επαγγελματίες φαίνεται να προσπάθησαν να αισχροκερδήσουν εις βάρος των αξιωματικών του Κατάρ.
Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή εμπόρων και επαγγελματιών του χώρου της εστίασης, οι οποίοι, ομόθυμα, καταδίκασαν τέτοια περιστατικά, τα οποία, εφόσον αληθεύουν, δημιουργούν μία αρνητική εικόνα για την πόλη μας, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.
Όπως ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες και οι φορείς της πόλης να έχουν στο νου τους ότι θα πρέπει να επιδείξουν κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα με τους συγκεκριμένους επισκέπτες, η παρουσία των οποίων στην πόλη, μπορεί να διατηρηθεί και για τα επόμενα 3 χρόνια. «Τέτοιου είδους συμπεριφορές έχουν κακό αντίκτυπο, είναι ανόητες και  μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη απώλεια στο εισόδημα συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων. Θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι την πλέον υπεύθυνη συμπεριφορά, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους, ώστε να γίνουν οι ίδιοι πρεσβευτές της περιοχής μας στη χώρα τους».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επαγγελματίες εστίασης, οι οποίοι δήλωσαν πως καταδικάζουν αυτές τις συμπεριφορές και πως κάθε περιστατικό αισχροκέρδειας θα τιμωρείται.
Οι ίδιοι αναγνώρισαν πως οι αξιωματικοί του Κατάρ αφήνουν σημαντικά ποσά στην αγορά και στα καταστήματα της πόλης και τόνισαν πως είναι χρέος των επαγγελματιών η άριστη εξυπηρέτησή τους.
Κική Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: