30 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 1 Μαΐου 2014 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. ΕΒΡΟΥ                   


ΠΡΟΣ: Όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α.  Α΄ &  Β΄ βαθμού του 
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την πρώτη Μαΐου οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τιμούν αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου που τον Μάη του 1886 ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το 1893, το 1894, το 1911 το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα διαδήλωνε ζητώντας οχτάωρο και Κυριακή αργία. Σε όλες τις παραπάνω κινητοποιήσεις και σε ακόμα περισσότερες υπήρξαν νεκροί, τραυματίες και συλλήψεις. Ό,τι κερδήθηκε, κερδήθηκε με αγώνες και αίμα.
Τις τελευταίες δεκαετίες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα είχαμε στην εργασία μας δικαιώματα που τα είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τους οι προηγούμενες γενιές εργαζομένων: την εργασιακή ασφάλεια, το οχτάωρο, την πενθήμερη εργασία, την ασφάλιση και την παροχή υγείας, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το εργατικό δίκαιο, ένα καλό εργασιακό περιβάλλον, αξιοπρεπείς μισθούς. Όλα αυτά μέσα σε 4 χρόνια χάθηκαν.
Σήμερα, αντί να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε νέα δικαιώματα στον εργασιακό μας χώρο και βίο, δυστυχώς ζούμε στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την εργασιακή ανασφάλεια, την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου, το κλείσιμο επιχειρήσεων, τις χιλιάδες απολύσεις, τη φτώχεια, την ιδιωτικοποίηση Δημόσιων υπηρεσιών, την εργασία τις Κυριακές, την πληρωμή από τους πολίτες δημόσιων αγαθών (π.χ. υγεία), το τέλος της μονιμότητας στο Δημόσιο.
Ιστορικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν στοχοποιηθεί και «εκτελούνται» καθημερινά, στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, του ανταγωνισμού, των ελλειμμάτων και του χρέους. Το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και τα διεθνή συμφέροντα του Μεγάλου Κεφαλαίου στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης εφαρμόζουν μια νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική πολιτική χωρίς κοινωνικό πρόσωπο και νομοθετούν την πανευρωπαϊκή λιτότητα, την ανεργία και την ακύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η απόδοση φόρου τιμής στις προγενέστερες γενιές εργαζομένων γίνεται αναγκαιότητα. Οφείλουμε να μετατρέψουμε την απεργία της Πρωτομαγιάς στην απαρχή νέων αγώνων των εργαζομένων, νέων αγώνων όλων των πολιτών, γιατί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι παροχές προς τους πολίτες χάθηκαν. Να στείλουμε μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. ότι είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον μας, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Αν αγωνιστούμε, θα κερδίσουμε. Οι μόνοι αγώνες που δε φέρνουν αποτελέσματα είναι αυτοί που δε γίνονται.
Τα κρίσιμα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως εργαζόμενοι και ως πολίτες διαμορφώνουν ένα περιβάλλον για ενωτικές κινητοποιήσεις και μαζικές αντιδράσεις.

Την Πέμπτη 1η Μαΐου:
Ø  ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Ø  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Ø  ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ
Ø  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ…..
για τα δικαιώματα μας, για ένα καλύτερο αύριο.
                                                            Την Πέμπτη 1η Μαΐου
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου
     Για την Ε.Γ.
                        Ο                                                                                 Ο
                  Πρόεδρος                                                               Γ. Γραμματέας
                   Τσίρτσης Παναγιώτης                                               Ναλμπάντης Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: