26 Απριλίου 2014

ΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

mazema-elias1 

Μαζί με τα εσπεριδοειδή, τον τουρισμό, την ναυτιλία, τις αρχαιότητες και τα ακρογιάλια, κυρίαρχη θέση στις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας, θα έχει και το ελαιόλαδο – Οι αναξιοποίητες ιδιωτικές εκτάσεις να μετατραπούν σε ελαιώνες.

Παρακολουθήσαμε στο παρελθόν τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού της χώρας για την εξαγωγή του ελληνικού ελαιολάδου, ακόμη και με επίσκεψη του ιδίου σε μεγάλη ασιατική χώρα.
Βέβαια, όπως πάντα γίνεται στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν στηρίχθηκε η προσπάθεια από την τότε αντιπολίτευση, αλλά ακόμη και χλευάσθηκε.
Η χώρα μας είναι καταδικασμένη να μην μπορέσει ποτέ να σηκώσει ανάστημα εξαιτίας της άθλιας κομματικής νοοτροπίας που επικρατεί στον τόπο μας.
Παρακολουθώ περίπου μισό αιώνα τα πολιτικά δρώμενα της πατρίδος μας και έχω εξάγει το θλιβερό συμπέρασμα:
“Καμία κυβέρνηση της χώρας μας κατά τη γνώμη της αντιπολίτευσης δεν έκανε ποτέ τίποτε σωστό, ούτε ένα.
Επίσης καμία αντιπολίτευση δεν πρότεινε ποτέ μία σωστή πρόταση, κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, ώστε να υιοθετηθεί από αυτήν. Έλεος!”

elaiotrivio

Δεν μπορείτε επιτέλους να κατανοήσετε ότι με αυτή τη νοοτροπία δεν διοικείται ο τόπος, αλλά απλά τον καταστρέφεται;
Ποιον τόπο! Την πατρίδα μας, τους Έλληνες με το φιλότιμο, τη λεβεντιά, τη μεγάλη ιστορία τους, αλλά και τα αγαθά του τόπου μας, που τόσο απλόχερα ο Θεός μας έδωσε.
Ας έλθουμε όμως στο κυρίως θέμα μας:
Εάν μία χώρα εισάγει -σε κόστος- καταναλωτικά αγαθά περισσότερα απ” ό,τι εξάγει, μοιραία η οικονομία της χώρας αυτής, δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός οικονομολόγος για να το επισημάνεις, έχει οπωσδήποτε ημερομηνία λήξεως.
Είναι κατανοητό και στον απλά σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη ότι κυρία προσπάθεια κάθε κυβέρνησης της χώρας πρέπει να είναι αφενός να αυξήσει την παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και αφετέρου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προς επίτευξη των στόχων.
Μαζί με τα εσπεριδοειδή, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, τις αρχαιότητες, τ” ακρογιάλια κ.λπ., μία από τις κύριες θέσεις των εξαγωγικών μας προϊόντων πρέπει να κατέχει το ελαιόλαδο, το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό ότι στην ευλογημένη μας πατρίδα παράγεται άφθονο και εξαιρετικής ποιότητος.
Επομένως, το έργο κάθε κυβέρνησης της χώρας μας πρέπει να στοχεύει αφενός στην εξεύρεση αγορών διάθεσης με διαφήμιση και ενημέρωση και αφετέρου στην αύξηση της παραγωγής δια της δημιουργίας κινήτρων και διευκολύνσεων.
Με την παρούσα ήθελα να επισημάνω μια σοβαρή κατά τη γνώμη μου, παράλειψη νόμου και κρατικής νοοτροπίας που δεν βοηθά προς τον τομέα της αύξησης της παραγωγής που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η χώρα μας.
Υπάρχουν πολλές ιδιοκτησίες με χαμηλή βλάστηση, χαρακτηρισμένες δασικές, στην ουσία νεκρές από κάθε πλευρά καταλληλότατες όμως για την καλλιέργεια της ελιάς.
Η πρόταση:
Δια νόμου, οι κατάλληλες ιδιωτικές αυτές εκτάσει, όσοι επιθυμούν εκ των ιδιοκτητών τους, να μετατρέπονται σ” ελαιώνες χωρίς να αλλάζει το καθεστώς, κατά τα άλλα, από τις δεσμεύσει για τις δασικές εκτάσεις.
Έτσι δίδεται η δυνατότητα αυξήσεως της παραγωγής χωρίς να κινδυνεύουν οι εκτάσεις αυτές να οικοπεδοποιηθούν δια της μεθόδου του σαλαμιού, έστω και εάν επιτραπεί η κατασκευή αγροικίας μέγεθος αναλόγου της εκτάσεως του αγροκτήματος.
Το οικονομικό μέλλον της πατρίδος μας απαιτεί εγρήγορση και ενδιαφέρον των κυβερνήσεων της χώρας μας, συνεργασία οπωσδήποτε όλων των πολιτικών φορέων της πατρίδος μας για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών προϊόντων μας και τη φιλότιμη και υπεύθυνη εργασία όλων,
Έτσι ώστε να εισρεύσει το αναγκαίο συνάλλαγμα στη χώρα μας, για να συμβάλλει και αυτό στη διατήρηση της ισορροπίας του ισοζυγίου των πληρωμών.
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
***
Σημείωση Ε.Θ.
Επειδή οι Έλληνες έχουν κοντή μνήμη θυμίζουμε τις εντολές του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για ξερίζωμα των ελαιοδένδρων στην Ελλάδα, την ώρα που Ισπανία και Ιταλία, φύτευαν ελαιόδενδρα ακόμα και ανάμεσα σε βράχους.
Σήμερα η Κυβέρνηση Α. Σαμαρά στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ελληνικής οικονομίας έχει συμπεριλάβει και τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας.
Αισιοδοξούμε.
Σ.Κ.
http://www.elthraki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: