13 Ιουνίου 2014

Άνοιξε ο δρόμος για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ε.Ε



Στη διακριτική ευχέρεια των κρατών - μελών της Ε.Ε. θα είναι η καλλιέργεια ή όχι των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ).

Αυτό προβλέπει η πολιτική συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και εκείνο που μένει πλέον είναι η επικύρωσή της από το νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Έλληνας υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη, μοναδικές χώρες που διαφώνησαν ήταν Βέλγιο και Λουξεμβούργο. Βάσει του νέου πλαισίου επιτρέπεται σε κάθε κράτος να απαγορεύει την καλλιέργεια ενός ΓΤΟ σε ολόκληρη την επικράτειά του ή σε τμήμα της για λόγους άλλους από την υγεία και το περιβάλλον, όπως η δημόσια τάξη, η χωροταξία ή ο αγώνας κατά της διασποράς των ΓΤΟ. Ωστόσο, τα κράτη-μέλη που τάσσονται κατά των ΓΤΟ δεν θα μπορούν να απαγορεύουν τη διαμετακόμιση εγκεκριμένων ΓΤΟ μέσω του εδάφους τους. Με τη συμφωνία αυτή, τα εδάφη της Ε.Ε. καθίστανται στο εξής διαθέσιμα για την καλλιέργεια ΓΤΟ, ένα μέτρο που περιμένουν εδώ και 14 χρόνια οι παραγωγοί σπόρων.
http://left.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια νέα εποχή για την Ευρώπη γραμμένη με μεγάλα χρυσά(σαν το καλαμπόκι της μονσάντο)γράμματα


ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ
ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ

Στην Ινδία με την εισαγωγή του γενετικά τροποποιημένου βαμβακιού κάθε μισή ώρα ένας αγρότης αυτοκτονεί.



Όμως τα πράγματα είναι απλά ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να προσεγγίσει ούτε στο ελάχιστο την άπειρη σοφία που διέπει το σύμπαν , προσπαθώντας λοιπόν παράγει ένα ''αγαθό'' παρά φύσιν, επικίνδυνο για τον ίδιο και το περιβάλλον όπως οι φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν να παρασκευάσουν φάρμακά με συνθετικές ουσίες που έχουν παρόμοια δράση με φυσικές φυτικές ουσίες με ολέθρια πολλές φορές αποτελέσματα και παρενέργειες. Το ερώτημα είναι γιατί να καλλιεργήσουμε ΑΧΡΗΣΤΑ ,ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ,ΒΛΑΒΕΡΑ μεταλλαγμένα; Α, ναι γιατί μας έχουν πείσει πως είναι 'χρυσορυχείο' (αν το ψάξετε σε βάθος θα δείτε πως δεν ισχύει) και εμείς τσιμπήσαμε σα χάνοι και τι μας νοιάζει αν γεμίσει το φυτό με τοξίνες από το μικρότερο φυλλαράκι μέχρι και τον τελευταίο καρπό αφού έτσι όποιο ενοχλητικό έντομο ή ζώο ή ΒΟΔΙ για να μη γράψω μια λέξη που ξεκινάει με α... και τελειώνει με ...ς , φάει από αυτό το φυτό θα πέσει κάτω ξερό , εμάς μας νοιάζει να γεμίσει η ΤΣΕΠΗ. Σε όλους αυτούς που τους νοιάζει η τσέπη και όχι ο άνθρωπος θα ήθελα να στείλω μια καλή νύχτα μαζί με μια ακόμη ευχή γραμμένη με μια δόση ποιητικής έπαρσης που μάλλον προέρχεται από τη δροσερή, νυχτερινή καλοκαιρινή αύρα που φέρνει ελπίδα στις καρδιές. Λοιπόν σε ελεύθερο στίχο....
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ' ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥΣ.

κι επειδή ως τώρα διακωμωδήθηκαν πολύ σοβαρά ζητήματα από εδώ και πέρα σοβαρά...

ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ



ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΣΟ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΕΝΑΣ
ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!!!!!!!!