Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ισοπέδωση των συντάξεων πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) στην οδό Φιλελλήνων, συνταξιουχικά σωματεία αλλά και ομοσπονδίες εργαζομένων.
Πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα υποστούν οριζόντια περικοπή ύψους 5,2% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το ΕΤΕΑ. Μάλιστα με την εφαρμογή από την πρώτην Ιουλίου της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και του συντελεστή βιωσιμότητας, οι συντάξεις θα "εξαφανιστούν", καθώς αν ένα ταμείο επικουρικής ασφάλισης δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις δε θα χορηγεί καθόλου συντάξεις.
Επιπλέον, από τον Ιανουάριο του 2015 τίθεται σε εφαρμογή ο Ν. 3863/2010, βάσει του οποίου η κυβέρνηση θα εγγυάται τις κύριες συντάξεις μόνο μέχρι το ποσό των 360 ευρώ μηνιαίως.
Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στη ναυτιλία και τον τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ (ΤΕΑΥΕΚ – ΤΑΝΠΥ – ΤΕΑΧ).