10 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρκοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι «έσωσαν» το καλοκαίρι

Χαμόγελα και αισιοδοξία για το τουριστικό μέλλον της περιοχής προσέδωσε το φετινό καλοκαίρι στους επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς ήταν το καλύτερο, από άποψη κίνησης, των τελευταίων ετών. Τούρκοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, αλλά και λίγοι Σέρβοι, ήταν οι «πρωταγωνιστές» για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, με τα ξενοδοχεία να παρουσιάζουν υψηλές πληρότητες, την αγορά να επωφελείται καταλλήλως και τους επαγγελματίες εστίασης να δηλώνουν επίσης ικανοποιημένοι.

Τα πρώτα δείγματα ότι το φετινό καλοκαίρι, η Αλεξανδρούπολη θα έσφυζε από … αλλοδαπή ζωή, άρχισαν να φαίνονται ακόμη από το χειμώνα. Ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, τα αυτοκίνητα με τουρκικές και βουλγαρικές πινακίδες που κινούνταν στην πόλη ήταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά, κάτι που ανάγκασε και τον εμπορικό κόσμο να προσαρμόσει τις βιτρίνες και τα καταστήματά του γενικότερα με πληροφορίες στην τουρκική και βουλγαρική γλώσσα. Αργά αλλά σταθερά, η Αλεξανδρούπολη αναδεικνύεται σε προορισμό για Τούρκους και Βούλγαρους και όπως λένε οι επαγγελματίες, είναι μία αγορά με μέλλον.

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θράκης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, επιβεβαιώνει το πολύ καλό καλοκαίρι που οδεύει προς το τέλος του. Όπως αναφέρει, οι περισσότεροι επισκέπτες μας ήταν Τούρκοι, ακολούθησαν οι Βούλγαροι, στη συνέχεια οι Ρουμάνοι, ενώ υπήρξαν και κάποιοι Σέρβοι. Οι περισσότεροι επισκέπτες παρέμεναν στην περιοχή μας για 3 έως 5 ημέρες.
«Ήταν ένα καλό καλοκαίρι, το καλύτερο των τελευταίων ετών. Πήγαμε καλά, είχε κίνηση, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά», τονίζει ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, επισημαίνοντας πως «ήταν ένα χρήσιμο καλοκαίρι για το πώς θα πρέπει να πορευθούμε στο μέλλον».
Λιμάνι, αεροδρόμιο στο επίκεντρο

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκωνσταντίνου, η βασική φιλοσοφία για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής μας θα πρέπει να είναι η πολυσυλλεκτικότητα, δηλαδή η προσέλκυση τουριστών από διάφορες χώρες. Γι’ αυτό ακριβώς, όπως αναφέρει, θα πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα λιμάνι και αεροδρόμιο, το οποίο φέτος δεν κατάφερε, πέρα από τους γαλλοεβραίους, να πετύχει κάποια άλλη σύνδεση με προορισμούς του εξωτερικού.
«Το αεροδρόμιο και το λιμάνι μας είναι δύο βαριές υποδομές, για τις οποίες ξοδεύτηκαν τόσο ευρωπαϊκά κονδύλια, όσο και χρήματα από το υστέρημα του έλληνα πολίτη. Θα πρέπει να λειτουργήσουν επ’ ωφελεία της ανάπτυξης της περιοχής και κατ’ επέκταση του τουρισμού. Δεν είναι δυνατόν να μένουν αναξιοποίητα για πολλούς και διάφορους λόγους».

Παράλληλα, αναφέρεται και στη νέα διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, με την οποία θα επιδιωχθεί να υπάρξει μία καλή συνεργασία, ενώ αναφορικά με τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, σημειώνει πως θα πρέπει να συνεχιστεί, ωστόσο να διορθωθούν τα όποια κακώς κείμενα και πρακτικές του παρελθόντος.
Της Κικής Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: