Οι προγραμματικές εξαγγελίες συζητήθηκαν αναλυτικά χθες στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ των μέτρων, που αμέσως θα υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και τα εξής: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Αποκατάσταση μέρους απωλειών των χαμηλότερων συνταξεων. Επαναφορά επιδοματος ανεργίας στα 461 ευρώ και διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος και θα αντικατασταθεί από κλιμακωτό Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Ακόμη, αποφασίσθηκε η λήψη μέτρων, όπως: Ρύθμιση οφειλών ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών και χρεών στο Δημόσιο. Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το Δημόσιο.

Στο ερώτημα, πού θα βρεθούν οι πόροι για την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποδείξει την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, την πάταξη φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά και τους Κοινοτικούς πόρους.