18 Δεκεμβρίου 2015

Τουρκική τρύπα στον ευρωπαϊκό έλεγχο - Στην ολλανδική προεδρία και το συμβούλιο υπουργών παραπέμπεται το θέμα της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής Αλ. Τσίπρας: Δεν θα γίνουμε "μαύρο κουτί" για πρόσφυγες

 Τουρκική τρύπα στον ευρωπαϊκό έλεγχο

 "Ελάχιστη" είναι η μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, παρά τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας στα τέλη Νοεμβρίου, αποφάνθηκαν στο κοινό ανακοινωθέν τους οι "28" στη σύνοδο κορυφής. Γι' αυτό ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις στην Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ πολλά κράτη - μέλη επικαλούνται την έλλειψη συνεργασίας από πλευράς της Άγκυρας για να μην ξεκινήσουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης.

Η πρόταση της Κομισιόν περί ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής, παραπέμφθηκε για ενδελεχή συζήτηση στο συμβούλιο υπουργών από το νέο έτος, υπό την ευθύνη της ολλανδικής προεδρίας, που καλείται να ασχοληθεί με την απαραίτητη χρηματοδότηση και τα logistics, αλλά και τα προγράμματα μετεγκατάστασης και να υποβάλει έκθεση προόδου μέχρι τη σύνοδο κορυφής του Φεβρουαρίου.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: