18 Δεκεμβρίου 2015

Πούτιν: "Αν η τουρκική ηγεσία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε κάποιο σημείο,δικό της πρόβλημα"

Πούτιν: "Αν η τουρκική ηγεσία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε κάποιο σημείο,δικό της πρόβλημα"

Σκληρές εκφράσεις κατά της Άγκυρας χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σημείωσε ότι δεν βλέπει προοπτική βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία.
Ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια της ετήσια συνέντευξης τύπου, χαρακτήρισε την κατάρριψη του βομβαρδιστικού ως «πράξη εχθρική» και σημείωσε ότι δεν κατανοεί γιατί το έκανε η Τουρκία. Τόνισε ότι με την πράξη αυτή, η Άγκυρα ενήργησε κατά των ίδιων της των συμφερόντων, ενώ ενώ αίσθηση προκάλεσε η φράση του: «αν η τουρκική ηγεσία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε κάποιο σημείο,δικό της πρόβλημα. Το χρειάζεται η ίδια; Το χρειάζονται οι Αμερικανοί;».
«Τι πέτυχαν;» αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος. «Ίσως σκέφτηκαν ότι θα το βάζαμε στα πόδια. Η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα» είπε ο Πούτιν.
Αναφερόμενος στη ρωσική εμπλοκή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ρωσίας παραδέχθηκε για πρώτη φορά επισήμως ότι υπάρχει ρωσική στρατιωτική παρουσία στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

«Η Ρωσία δεν έχει τακτικό στρατό στην Ουκρανία, αλλά υπάρχουν στην περιοχή Ρώσοι που βρίσκονται σε στρατιωτική αποστολή», ομολόγησε.

Σημείωσε δε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία θα συνεχιστούν μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη χώρα. Σημείωσε ότι μόλις οι Σύροι αποφασίσουν να σταματήσουν να πολεμούν και ξεκινήσουν συνομιλίες, «δεν θα γίνουμε πιο Σύροι από τους Σύρους» και σημείωσε ότι τότε η Μόσχα θα ολοκληρώσει τη στρατιωτική της δράση.

Προειδοποίησε ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ με οποιαδήποτε εξωτερική δύναμη που αποφασίζει ποιος θα πρέπει να ηγείται στη Συρία και πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί η συριακή κρίση είναι μία πολιτική λύση.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: