21 Δεκεμβρίου 2015

Πάμπλο Ιγγλέσιας: Ισχυρό χαστούκι στα σκάνδαλα και τη διαφθορά

Πάμπλο Ιγγλέσιας: Ισχυρό χαστούκι στα σκάνδαλα και τη διαφθορά (Video)

"Μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχουμε μια διαφορετική κατάσταση σε όλη την επικράτεια που θα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας" δήλωσε ο Πάμπλο Ιγγλέσιας σε δηλώσεις του μετά τα επίσημα αποτελέσματα των Ισπανικών εκλογών. Τόνισε ότι στόχος των PODEMOS είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση και η αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Σημείωσε επίσης ότι "δόθηκε ένα ισχυρό χαστούκι απέναντι στα σκάνδαλα και στη διαφθορά" προσθέτοντας ότι βασική επιδίωξη των PODEMOS είναι η επιστροφή των θεσμών στην Ισπανία. Δήλωσε πολύ περήφανος για την ψήφο των Ισπανών πολιτών. Παλέψαμε για τα δικαιώματα του Ισπανικού λαού, είπε, καθώς και να σταματήσουν οι εξώσεις. Τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή στο εκλογικό σύστημα και συνταγματική μεταρρύθμιση ώστε η κυβέρνηση να είναι υπόλογη, αν δεν τηρεί τις υποσχέσεις της.

Επιπλέον δήλωσε ανοικτός σε συνεργασία με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αρκεί να συνεργαστεί για την συνταγματική μεταρρύθμιση. Βασικός στόχος μας είναι να γίνει συνταγματική μεταρρύθμιση, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή όλου του πολιτικού συστήματος στη χώρα.
Αναφορικά με την Καταλονία υποστήριξε ότι οι PODEMOS "υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του δημοψηφίσματος και της ελεύθερης βούλησης του λαού της Καταλονίας" ενώ συμπλήρωσε ότι βασική επιδίωξη τους είναι η υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων του Ισπανικού λαού.
Kατ. Μπρ.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: