25 Απριλίου 2016

Αναχώρησε η Ολυμπιακή Φλόγα από την Αλεξ/πολη - Με τη Δάφνη Δεληγιάννη να κρατά τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα, ξεκίνησε η διαδικασία της αναχώρησης από την πλατεία του Φάρου της Αλεξανδρούπολης, όπου και διανυκτέρευσε η φλόγα.

 
Η Δάφνη Δεληγιάννη έχει κατακτήσει τη 2η πανελλήνια θέση στο διπλό στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Νέων Γυναικών (2004-2005), 3η πανελλήνια θέση σε διπλό, μεικτό και ατομικό στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση (2002-2003), Προπονήτρια Αθλητών ΑμεΑ και Προπονήτρια Αθλητών των Special Olympics Hellas και ήταν σήμερα η 1η λαμπαδηδρόμος από το βωμό μέχρι την Τράπεζα της Ελλάδος επί της οδού Βασ. Αλεξάνδρου.
Στη συνέχεια την Ολυμπιακή Φλόγα κράτησε ο Χρήστος Καλαιτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας στο Δ.Π.Θ., αθλητής του Εθνικού ως έφηβος. Ο κ. Καλαϊτζής διακρίνεται για την κοινωνική του προσφορά καθώς παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ήταν ο 2ος λαμπαδηδρόμος όπου παρέλαβε τη φλόγα και τέλος την παρέδωσε ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της και σε άλλα μέρη της χώρας.
Από χθες το απόγευμα τα μάτια των Εβριτών είναι στραμμένα στο μεγάλο γεγονός, αφού η Ολυμπιακή Φλόγα, αποτελεί μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης, ελπίδας και συναδέλφωσης.
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της στις 21 Απριλίου 2016 από την Αρχαία Ολυμπία, με τελικό προορισμό το μακρινό Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου θα φιλοξενηθούν οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η φλόγα θα ταξιδέψει επί επτά ημέρες στην Ελλάδα και θα φτάσει στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου σε ειδική τελετή θα παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας.
Η τελετή θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, αλλά και της βραζιλιάνικης αποστολής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Ρίο 2016» Κάρλος Νούζμαν.

Φωτογραφικό υλικό από την παραμονή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αλεξανδρούπολη δείτε εδώ: http://www.e-evros.gr/gr/photostories/4/fwtografika-klik-apo-th-afi3h-ths-olympiakhs-flogas-sthn-ale3androypolh/post26604


e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: