29 Ιουνίου 2016

Παρουσία του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης στις εκδηλώσεις της Έκθεσης ALEXPO


 

Δελτίο Τύπου του προέδρου των Επαγγελματιών Σαμοθράκης
Στα πλαίσια της 17ης  ALEXPO - από 24 μέχρι 28 Ιουνίου - ο Σύλλογός μας συμμετείχε δυναμικά με το δικό του εκθεσιακό περίπτερο.

Στα πλαίσια αυτής της έκθεσης, το Σάββατο 25/6 στην αίθουσα του Νομαρχείου με την παρουσία πλήθους επισήμων, όπως, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Ελλάδος, του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, του Προέδρου Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, του Προέδρου των Εταιριών Υδροπλάνων, του Προέδρου Επιμελητηρίων Νησιωτικής Ελλάδος, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, Δημάρχων, κ.ά., έγινε η βράβευσή μου από το Επιμελητήριο Έβρου, ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς μου ειδικότερα στον κλάδο του τουρισμού στο νησί της Σαμοθράκης και της ευρύτερης περιοχής.
Στην εκδήλωση αυτή, αξιοποίησα την ευκαιρία για να αναφερθώ στην ομιλία μου για ακόμη μια φορά, στην σημασία της ανάπτυξης της Σαμοθράκης και του τουρισμού της, για ολόκληρη την Θράκη τον Έβρο και ειδικότερα την Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας ειδικότερα ότι προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η αναβάθμιση επιτέλους, της συγκοινωνίας του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, εστίασα στην ομιλία μου, την ανάγκη της άμεσης βελτίωσης και του εκσυγ-χρονισμού των λιμανιών του νησιού και της εγκατάστασης τελωνειακού σταθμού στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.
Επίσης, εκφράζοντας και την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων και των φορέων της Σαμοθράκης, εξήγησα την ανάγκη συγχρόνως με την αναβάθμιση κυρίως του Λιμανιού της Καμαριώτισσας, να πάψει επιτέλους η συγκοινωνία να είναι μονοπώλιο και να μπούνε στο παιχνίδι και άλλες εταιρείες και άλλα πλοία. Επίσης τόνισα ότι η συνδρομή και Υδροπλάνων στη συγκοινωνία του νησιού μας, ιδίως για τους θερινούς μήνες είναι και ρεαλιστική και επιθυμητή και απαραίτητη.

Η ομιλία μου σύμφωνα με τις δηλώσεις όλων όσων την παρακολούθησαν, κρίθηκε ενδιαφέρουσα, ρεαλιστική και χρήσιμη, με πολύ ευμενή σχόλια.


Την επόμενη μέρα - Κυριακή 26/6 -  έγινε ειδική ημερίδα, με θέμα τις θαλάσσιες συγκοινωνίες με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω στην οποία συμμετείχα ενεργά αξιοποιώντας εκ νέου και αυτήν την ευκαιρία, προβάλλοντας για άλλη μια φορά τις μεγάλες, ξεχωριστές και ιδιαίτερες δυνατότητες του νησιού μας και κάνοντας έκκληση για άμεσες ενέργειες κάθε αρμόδιου, προκειμένου να γίνουν πράξη οι ρεαλιστικές μας προτάσεις για μια Σαμοθράκη αντάξια του μεγάλου ονόματός της.
Ιωάννης Γλήνιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: