28 Αυγούστου 2016

Χιλιάδες πουλιά βρίσκουν καταφύγιο στο Δέλτα Έβρου.

 Η μετανάστευση συνεχίζεται για πολλά είδη πουλιών, τα οποία περαστικά από το Δέλτα, βρίσκουν ένα τόπο να ξεκουραστούν και να τραφούν. Οι περιοχές με γλυκά νερά που έχουν απομείνει είναι λιγοστές και εκεί συγκεντρώνονται πλήθος από παρυδάτια, ερωδιούς και πάπιες.

Οι πρώτες αφίξεις παπιών έγιναν τις τελευταίες μέρες, με κυρίαρχα είδη τις Πρασινοκέφαλες, τις Χουλιαρόπαπιες και τα Κιρκίρια.

Χιλιάδες Κοκκινοσκέληδες σε μεγάλα κοπάδια, μαζί με Πρασινοσκέληδες, Λασπότρυγγες, Δασότρυγγες και κάθε λογής παρυδάτια, ενώ μαζί τους στα λασποτόπια έψαχναν για τροφή και μερικές Σταχτιές Νανοσκαλίδρες.

Οι Ροδοπελεκάνοι - κατά εκατοντάδες - περνάνε από την περιοχή τραβώντας μακριά, για την Αφρική και μέσα στη Δράνα βρίσκουν καταφύγιο από τα αδιάκριτα βλέμματα! Κοντά τους γυροπετάει και ένας νεαρός Λιβαδόκιρκος ακολουθώντας κι αυτός την μακρινή του πορεία.

Τα Φοινικόπτερα ήρθαν και πάλι, ωστόσο παραμένουν ακόμα στα ανοιχτά, προς τη θάλασσα, λίγο πριν να γεμίσουν με τα όμορφα χρώματά τους τις λιμνοθάλασσες του Δέλτα...
Πηγή: Δέλτα Έβρου
 
e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: