15 Οκτωβρίου 2017


Δ Ε Ν Δ ΡΟ Φ Υ Τ Ε Υ Σ Η   Σ Τ Η   Χ Ω  Ρ Α

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20-3-11 η προγραμματισμένη δενδροφύτευση στον Βρηχό της Χώρας. Η πρωτοβουλία για την όμορφη αυτή εκδήλωση ανήκει στον Κυνηγετικό Σύλλογο Σαμοθράκης με την συνδρομή του Δασαρχείου Αλεξ/πολης, του Δασονομείου Σαμοθράκης και στης ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ στα πλαίσια της σημερινής παγκόσμιας ημέρας της δασοπονίας.

                      

Η συμμετοχή ήταν σχετικά μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι ο καιρός ήταν βροχερός και πολλοί θεώρησαν ότι η εκδήλωση θα αναβάλλονταν και δεν προσήλθαν.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι αν και δεν έγινε ιδιαίτερη προβολή αυτής της εκδήλωσης, η αποδοχή από την κοινωνία της Σαμοθράκης ήταν μεγάλη και φορείς όπως η «Σαμοθράκη εν δράσει» και η «Οικολογική Εταιρεία Έβρου» στήριξαν την εκδήλωση κατόπιν.


Είναι προφανές ότι αυτή η εκδήλωση θα μπορούσε να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία αν συμμετείχαν και άλλοι φορείς και σχολεία υπό την αιγίδα του Δήμου. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά και εύχομαι γρήγορα να φτάσουμε στο νησί μας να μπορούμε να κάνουμε δενδροφυτεύσεις και σε χώρους μη περιφραγμένους!


Να σημειώσω επίσης ότι η επιλογή του χώρου της δενδροφύτευσης καθώς επίσης και τα φυτά που επιλέχτηκαν, είχαν τον συμβολισμό τους, αφού ο Βρηχός είναι ακριβώς απέναντι από τα καμένα της Χώρας και τα φυτά ήταν τα νέα φυντάνια από τα αναγεννημένα καμένα, κυρίως πεύκα.


Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στον πρόεδρο και στο Δ.Σ. του συλλόγου, στο Δασαρχείο, στο Δασονομείο, στην ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ και όσους στήριξαν αυτήν την εκδήλωση.


Στις φωτογραφίες φαίνονται οι εθελοντές που έλαβαν μέρος, μικροί και μεγάλοι, που με την έμπρακτη συμμετοχή τους στέλνουν ένα βροντερό μήνυμα προς όλους για το τι νησί θέλουμε και για το σήμερα και για το αύριο! Το μήνυμα αυτό έχει πολλούς αποδέκτες και ο καθένας ας πράξει αυτό που του αναλογεί.
Και πάλι συγχαρητήρια στους συντελεστές της δενδροφύτευσης και να μη ξεχνάμε ότι «η μεγάλη προίκα του νησιού μας»  είναι ο πολιτισμός του, η ιστορία του  και οι φυσικές ομορφιές του.

Σπιτάλας Βασίλης

6974949838, vspitalas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: