29 Νοεμβρίου 2017

Συζήτηση στη Βουλή για την ανάκληση της απόφασης που αφορά την πώληση των βλημάτων στη Σ. Αραβία


Συζήτηση για την ανάκληση της απόφασης που αφορά την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιηθεί στην Υποεπιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής ύστερα από πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Η απόφαση της Υποεπιτροπής ήταν ομόφωνη.
Η Ν.Δ. συμφώνησε με την διεξαγωγή της συζήτησης, δεν εξέφρασε όμως ξεκάθαρη άποψη για το αν συμφωνεί ή όχι με την ανάκληση της απόφασης. Θετικά προς το ενδεχόμενο της ανάκλησης της απόφασης τοποθετήθηκαν οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και της Ένωσης Κεντρώων.
Εκτός από τον Ν. Φίλη, κι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γ. Κυρίτσης, ο Θ. Δρίτσας κι η Μ. Τριανταφύλλου, πήραν τον λόγο και τάχθηκαν υπέρ της ανάκλησης της συμφωνίας με την Σ. Αραβία, για ηθικούς και πολιτικούς λόγους.
Η απόφαση λήφθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα.
Αντίθετα η Υποεπιτροπή απέρριψε την πρόταση της ΝΔ να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Με την πρόταση συμφώνησε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι όμως η πλειοψηφία εκτίμησε ότι δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία και η ΝΔ αν θέλει μπορεί να ζητήσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: