20 Απριλίου 2018

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου, κ. Γεώργιος Καΐσας, εκπρόσωπος του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου, κ. Δημήτρη Ρίζου, ο Πρόεδρος του Ο.ΛΑ., κ. Χρήστος Δούκας, ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης, Αντιπλοίαρχος Ψύρρας Ευστράτιος, η συντονίστρια Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, κα Ειρήνη Αλεξά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Γκοτσίδης και αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για την αξιοποίηση της έκτασης 43 στρεμμάτων κάτω από τον Φάρο από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης (η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπράτησης του έργου ξεκινά στις 11 Ιουνίου 2018) καθώς και για το master plan του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, μετά την ολοκλήρωση του οποίου θα ξεκινήσει η παραχώρηση τμημάτων του λιμανιού με διαγωνισμό. Επίσης, συζητήθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με το Λαύριο, τη Λήμνο και άλλους προορισμούς και η κατασκευή του νέου άξονα (αν. περιφερειακή) που θα συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία.
Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Υπουργείου και ΤΑΙΠΕΔ που προβλέπει ότι τα λιμάνια της χώρας, μεταξύ αυτών και της Αλεξανδρούπολης, δε θα οδηγηθούν σε πλήρη ιδιωτικοποίηση και ότι το 3,5% από την ανάπτυξη που θα προκύψει μετά τις επενδύσεις στο λιμάνι θα καλύπτει ανάγκες του Δήμου. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η Λιμενική Ακαδημία θα ιδρυθεί στην Αλεξανδρούπολη με τη συμβολή του Δ.Π.Θ. ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα στέγασής της στους χώρους του παλιού νοσοκομείου. Συμφωνήθηκε μάλιστα, μετά τις πρυτανικές εκλογές του Μαΐου στο Δ.Π.Θ. ο νέος Πρύτανης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να πραγματοποιήσουν εκ νέου συνάντηση για το θέμα αυτό.
Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη διακίνηση του LNG μέσα στη θάλασσα και τους νέους σταθμούς LNG, ο πρώτος εκ των οποίων θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: