28 Νοεμβρίου 2013

Επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ σε δήμους για τη θέρμανση των σχολείων

Μετά τις κινητοποιήσεις Νάουσας και ΦλώριναςΕπιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ σε δήμους για τη θέρμανση των σχολείων

Μαθητές και γονείς πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την έλλειψη πόρων για τη θέρμανση των σχολείων στη Νάουσα την Τετάρτη (φωτ. Alfavita.gr)  
Μετά τις αποφάσεις των δημάρχων σε Νάουσα και Φλώρινα να κρατήσουν τα σχολεία των πόλεών τους κλειστά, την Τετάρτη, λόγω έλλειψης πόρων για θέρμανση, καθώς και την κινητοποίηση μαθητών και κατοίκων, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 8 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
«Το υπουργείο Εσωτερικών, ύστερα από συνεννόηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, θα προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία της χώρας. Το αντίστοιχο ποσό της έκτακτης επιχορήγησης που δόθηκε τον Ιανουάριο του 2013 ήταν κατά ένα εκατομμύριο μικρότερο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Χθες, Τετάρτη, τα σχολεία των δήμων Νάουσας και Φλώρινας παρέμειναν κλειστά, μετά από απόφαση των δημάρχων. Στη Νάουσα μαθητές και γονείς πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι πόροι που έχει ο δήμος δεν επαρκούν για τη θέρμανση των σχολείων, δεδομένων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στην περιοχή.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: