25 Φεβρουαρίου 2014

Μάγεψε η 16χρονη Αρετή από την Αλεξανδρούπολη


Χρειάστηκαν λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα πάνω στη σκηνή του The Voice και λίγοι στίχοι από το τραγούδι που είχε επιλέξει να πει και η 16χρονη Αρετή Κοσμίδου από την Αλεξανδρούπολη κέρδισε τις καρδιές κριτών και κοινού, που υποκλίθηκαν στο ταλέντο της. Τραγουδώντας μία μεγάλη επιτυχία του βρετανού συνθέτη και ερμηνευτή Passenger, το Let her go, η Αρετή έκανε ένα πρώτο, ιδιαίτερα ελπιδοφόρο βήμα, προς την πραγμάτωση των ονείρων της. Πήρε μέρος στο μουσικό διαγωνισμό του The Voice, στο οποίο συμμετέχουν ως κριτές-coaches ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα  Βανδή, η Μελίνα Ασλανίδου και ο «δικός μας» Μιχάλης Κουϊνέλης των Stavento. Από τους 4 κριτές, δικαίωμα να τη διεκδικήσουν είχαν μόνο η Δέσποινα Βανδή και ο Μιχάλης Κουϊνέλης, καθώς οι άλλοι δύο είχαν ήδη συμπληρώσει τις ομάδες τους, γεγονός που έδειξαν να… μετανιώνουν, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις τους αμέσως μόλις άκουσαν την Αρετή.
Η ίδια, σεμνή και χαμηλών τόνων, άκουσε τα διθυραμβικά σχόλια των κριτών, ενώ την ίδια στιγμή, οι δικοί της άνθρωποι την παρακολουθούσαν συγκινημένοι από μόνιτορ σε διπλανό στούντιο. Δέσποινα Βανδή και Μιχάλης Κουϊνέλης έδωσαν «μάχη» για να την εντάξουν στην ομάδα τους, με την γνωστή τραγουδίστρια να μιλά με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το ταλέντο της 16χρονης και τον συντοπίτη της και δημιουργό των Stavento να της λέει πως έχει ήδη στο μυαλό του μισογραμμένο το πρώτο της single! Τελικώς, η Αρετή διάλεξε την ομάδα του Μιχάλη.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φωνή από την Αλεξανδρούπολη που συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία στον μουσικό διαγωνισμό μετά την Εύα Κανατά.
Τα πρώτα σχόλια
Λίγο μετά την προβολή του επεισοδίου, η Αρετή, με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, έγραψε: «Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ..!!! TheVoiceOfGreece νιώθω συγκινημένη...», αναρτώντας και το βίντεο από την εμφάνισή της στο διαγωνισμό. Τα like και τα σχόλια έπεσαν «βροχή», με συγχαρητήρια για τη φωνή της και  ευχές για καλή επιτυχία από εδώ και στο εξής. Τις θερμότερες ευχές του εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκότσης, μέσα από τη σελίδα του στο facebook, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του και προς τους γονείς της Αρετής: «Θερμά συγχαρητήρια στην Αρετή Κοσμίδου για την επιτυχία της. Έδειξε ότι με το σπαθί της πέρασε. Θερμά συγχαρητήρια και στους Φεριώτες γονείς της, τον Θοδωρή και την ξαδέρφη μου Βάνα για την υποστήριξη που της παρείχαν».
Ποια είναι η Αρετή
Η Αρετή Κοσμίδου κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και το πάθος της για τη μουσική ξεκίνησε όταν η δασκάλα της στο σχολείο της, της ανάθεσε να πει το τραγούδι του Τζον Λένον imagine.
Μένει με την οικογένεια της, είναι μαθήτρια της δευτέρας λυκείου έχει παρακολουθήσει δύο χρόνια μαθήματα κλασσικής κιθάρας και συνεχίζει τα τελευταία 3 χρόνια μαθήματα ακουστικής.
Δεν έχει εμπειρία στο τραγούδι και ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησε μπροστά σε μεγάλο κοινό, πέρα από μερικές σχολικές συναυλίες.
Κική Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: