25 Φεβρουαρίου 2014

Όλα ανοιχτά για την υποψηφιότητα Γιαννακίδη


Από ένα κλίμα αβεβαιότητας, ασάφειας και έντονων φημών χαρακτηρίζεται η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, με τελικό προορισμό τις εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη νέων δημάρχων και περιφερειαρχών. Πέρα από τους ψιθύρους για την τύχη της υποψηφιότητας Φωτιάδη για το δήμο Αλεξανδρούπολης, πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί και για την υποψηφιότητα Γιαννακίδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Κι ενώ, στην πρώτη περίπτωση, συνεργάτες του κ. Φωτιάδη διασκεδάζουν τις φήμες και προαναγγέλλουν νέες ανακοινώσεις υποψηφίων, τα τελευταία 24ωρα, απανωτά «χτυπήματα» δέχεται η υποψηφιότητα Γιαννακίδη, με τις φήμες να οργιάζουν πως ο σημερινός Περιφερειάρχης δεν θα φτάσει μέχρι το τέλος της εκλογικής αναμέτρησης.
Είχαν προηγηθεί σενάρια και εκτιμήσεις, προτού ανακοινωθούν οι αντιπεριφερειάρχες της «Κοινωνικής Συμμαχίας», που έκαναν λόγο για αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίου, φανερές και κρυφές δημοσκοπήσεις οι οποίες αποτυπώνουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών της ΑΜΘ από τη διοίκηση Γιαννακίδη και οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια για μία νέα νίκη της παράταξης. Σημειώνεται πως η παράταξη Γιαννακίδη, μετρά απώλειες από την προ μηνών αποχώρηση του περιφερειακού συμβούλου Σταύρου Παπαθανάκη, την ανεξαρτητοποίηση του Νίκου Τζανίδη, ενώ αλλαγή πλεύσης από την Περιφέρεια στο Δήμο Ορεστιάδας έχει ανακοινώσει και η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Αντιδράσεις και πρόβλημα υγείας
Ωστόσο, οι ανακοινώσεις των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών έγιναν κανονικά πριν λίγες μέρες, προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις, τόσο για την επιλογή στο νομό Έβρου του Σταύρου Καβαρατζή, όσο και για την αντίστοιχη θέση στο νομό Δράμας. Στην περίπτωση του Έβρου, η νυν αντιπεριφερειάρχης Γεωργία Νικολάου εξέφρασε στη Δέλτα Τηλεόραση τη θλίψη της για την κίνηση αυτή του Άρη Γιαννακίδη, ενώ ο βουλευτής Γιώργος Ντόλιος κατηγόρησε ανοικτά μέσω του Status Radio τον περιφερειάρχη ότι «δεν απαντά στα τηλέφωνα», εκτιμώντας πως η επιλογή αυτή ενέχει «υπόνοιες συναλλαγής».
Οι αντιδράσεις, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ίδιας της «Κοινωνικής Συμμαχίας» έκαναν σε πηγαδάκια λόγο για διαρκή «αυτογκόλ» από την πλευρά του περιφερειάρχη, αρχής γενομένης από παλαιότερες διαρροές για κόντρα με τον Παύλο Δαμιανίδη, στη συνέχεια με τις επιλογές αντιπεριφερειάρχων σε Δράμα και Έβρο και εδώ και λίγες μέρες με την εμφάνιση του ίδιου ως «ασθενή και σκεπτικού», όπως λένε χαρακτηριστικά.
Η τελευταία εξέλιξη αφορά στο γνωστό πρόβλημα υγείας του περιφερειάρχη. Ο ίδιος ο κ. Γιαννακίδης θέλησε να ενημερώσει υποψηφίους και συνεργάτες του για τις τελευταίες εξελίξεις, δίχως να τίθεται ζήτημα αλλαγής επικεφαλής. Υπό αυτό το πρίσμα, τα σενάρια και πάλι δίνουν και παίρνουν. Από τη μία, είναι εκείνοι που θεωρούν πως το ζήτημα της υγείας του περιφερειάρχη ίσως συσπειρώσει περισσότερο τους ψηφοφόρους στο δρόμο προς τις κάλπες, κι από την άλλη, αυτοί που εκτιμούν πως έχει πλέον ανοίξει ο δρόμος για την επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης του περιφερειάρχη από τη θέση του επικεφαλής.

Νέα παράταξη;
Το σενάριο ωστόσο που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση αφορά στις συζητήσεις που έχουν ανοίξει αναφορικά με τη δημιουργία νέας παράταξης, η οποία θα αποτελείται και από πρόσωπα που μέχρι σήμερα ήταν συνδεδεμένα με την «Κοινωνική Συμμαχία». Ρόλο σε αυτή την προσπάθεια φημολογείται πως θα έχει και ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος έχει αρνηθεί πως θα έχει σε αυτή την προσπάθεια το ρόλο του επικεφαλής.
Σημειώνεται πως προβληματισμό έχει καταθέσει για την πορεία της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Γιαννακίδη Γιάννης Κανελλάκης, ο οποίος μάλιστα έθεσε μέσα από τη συχνότητα του Maximum FM πριν λίγες μέρες θέμα επικεφαλής στην παράταξη της «Κοινωνικής Συμμαχίας», κάνοντας λόγο για λανθασμένες κινήσεις από την πλευρά του περιφερειάρχη. Ερωτηματικά υπάρχουν μέχρι στιγμής και για την στάση που θα κρατήσουν οι Σταύρος Βαβίας και Γιώργος Ούστογλου.
Κική Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: