28 Σεπτεμβρίου 2015

Επιμελητήριο Έβρου - ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ με τους Παραγωγικούς Φορείς


Δελτίο Τύπου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
με τους Παραγωγικούς Φορείς, το IMPACT HUB Athens & τον ΙSMA

Θεματικά εργαστήρια και ημερίδα δικτύωσης και ενημέρωσης με τους παραγωγικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας, διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου με το Impact Hub Athens και τον International Social Marketing Association. Την Τετάρτη 30/9 στις 11:00 θα ξεκινήσει η ημερίδα στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου, ενώ στις 15:00 θα ξεκινήσουν τα εργαστήρια σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και τον International Social Marketing Association (ISMA) στον 4ο όροφο.

Ο σκοπός της ημερίδας είναι η διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης, με στόχο τον αποτελεσματικό σχεδιασμό της νέας στρατηγικής του Επιμελητηρίου Έβρου που εστιάζει στην εργασιακή ολοκλήρωση των ανέργων και την αξιοποίηση των νέων επιστημόνων της περιοχής μας από την βάση.

Ο σκοπός των εργαστηρίων είναι η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων σε νέους επιστήμονες, επαγγελματίες, άνεργους, κοινωνικούς φορείς και γενικότερα μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Η κοινωνική κατεύθυνση είναι μια προσέγγιση να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες της περιοχής  και να διευκολύνουμε την μετάβαση προς το νέο μοντέλο οργανισμού που ενσωματώνει τις πρακτικές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην επιχειρησιακή στρατηγική, δημιουργώντας μια Εταιρία-Πολίτη.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και, με στόχο την διατήρηση της ποιότητας του αποτελέσματος, το όριο είναι 40 συμμετοχές ανά τμήμα. Σε περίπτωση που οι συμμετοχές ξεπεράσουν το όριο θα οριστούν νέα τμήματα την ίδια και την επόμενη μέρα. Απαραίτητη για την συμμετοχή κρίνεται η δήλωση συμμετοχής είτε ηλεκτρονικά είτε στην Γραμματεία του Επιμελητηρίου.

Α’ ΜΕΡΟΣ: Πρόγραμμα Ημερίδας :

11:00 Χαιρετισμοί
11:10 Οικονομικό Επιμελητήριο Θράκης - Μενέλαος Μαλτέζος
11:25 Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Θράκης - Σταύρος  Βαβίας
11:40 Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Έβρου – Αθανάσιος Μπέλλας

11:55 Διάλειμμα
12:10 Impact Hub Athens –Δημήτρης Κοκκινάκης
12:20 Ανοιχτός Διάλογος 

Β’ ΜΕΡΟΣ: Πρόγραμμα Εργαστηρίων:
Workshop 1: Χρηματοδοτώντας την Καριέρα μου
15:45 - 17:00 – Θάνος Πανταζής, Οικονομολόγος Msc

«Αν θεωρείς ότι η καλύτερη λύση δεν είναι πάντα ο συμβιβασμός σχετικά με θέματα καριέρας, τότε αυτό το εργαστήριο είναι ιδανικό για εσένα. Θα έχεις μάθει να αναγνωρίζεις τα εσωτερικά σου κίνητρα, να σχεδιάζεις και να χρηματοδοτήσεις τους επαγγελματικούς σου στόχους.»

Workshop 2: Εργαστήρι για το Κοινωνικό Μάρκετινγκ με τον ISMA (USA)
17:00 - 18:15 – Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, AC Certified Coach & Member of ISMA Coordinators
«Μπορούν οι αρχές του Μάρκετινγκ να υπηρετήσουν την Κοινωνία και να συμβάλουν στην κοινωνική αλλαγή; Η πραγματικότητα είναι ότι μπορούν και εφαρμόζεται σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου με ιδιαίτερη έμφαση γύρω από τα θέματα της ανακύκλωσης, κοινωνικής συνοχής και υγείας, ακόμη και της Θρησκείας.»

18:15 - 20:00 – Δημήτρης Κοκκινάκης, Co-Founder Impact Hub Athens

«Το Impact Hub Athens σε ένα διαδραστικό εργαστήριο συνεργασίας και κοινωνικού σχεδιασμού. Θα μάθεις νέα εργαλεία και θα τα χρησιμοποιήσεις σε αληθινές προκλήσεις στα πλαίσια του εργαστηρίου.»

Το εργαστήριο γίνεται στα πλαίσια της Α.Σ. ΙΝΕΕΜ, η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε:

Όλους τους ωφελούμενους της Α.Σ. ΙΝΕΕΜ, startups, επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες, στελέχη δημοσίων φορέων, στελέχη κοινωνικών οργανισμών, κρατικούς φορείς, πολιτιστικούς φορείς, και γενικότερα όσους φορείς και ανθρώπους έχουν ανάμειξη με την διαχείριση κοινωνικής ευθύνης και κοινωνικού σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: